Bratislav Gašić Foto: N1

Šef Bezbednosno informativne agencije (BIA) i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić preuzeće Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Time su potvrđena ranije pisanja Nova.rs da se Gašić vraća u Nemanjinu 11.

Iako se pominjalo da će Gašić preuzeti odbranu ili policiju, na kraju je odlučeno da bude prvi čovek MUP-a.

Naš portal obavestio je javnost da je uprkos svemu Gašić ipak najbliži funkciji u policiji, što je i potvrđeno posle sastanka stranačkih organa SNS.

Bratislav Gašić se nalazi na mestu direktora BIA od 2017. godine, a prethodno je obavljao funkciju ministra odbrane u vladi Aleksandra Vučića. Ostavku na ministarsku funkciju podneo je nakon seksističkog komentara upućenog dopisnici televizije B92.

Pročitajte još:

Podsetimo, on je tokom obraćanja medijima, videvši novinare koji su čučnuli kako bi od njega uzeli izjavu, prokomentarisao “kako voli novinarke koje lako kleknu”.

Njegovu primitivnu izjavu zebeležile su kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a nakon višednevnog pritska javnosti, on je, kako se tada navodilo, nakon molbe Aleksandra Vučića, podneo ostavku i izvinio se.

Nakon što je napustio mesto ministra, Gašić je godinu i po dana bio bez funkcije, da bi ga potom lider naprednjaka javno abolirao, rekavši da je platio “skupu cenu” za ono što je uradio.

“On je izdržao godinu i po dana bez funkcije, bio je totalno izopšten, platio je skupu cenu. Gašić ima mnogo kvaliteta, bio je najuspešniji ministar odbrane, obavljaće funkciju dostojanstveno”, naglasio je prvi čovek države.

Sve informacije oko novih ministara čitajte u live blogu na Nova.rs.

Bonuus video: Koliko je „bezvezan“ kontakt Gašića i Koluvije? – gost Borivoje Borović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar