Foto: N1

Direktor BIA Bratislav Gašić blizu je povratku u Vladu. Prema saznanjima Nova.rs, on je kandidat za funkciju ministra policije, mada je u igri i za resor odbrane.

U nedelju, na sednici Predsedništva i Glavnog odbora SNS, odlučuje se o ministrima u budućoj vladi, a za vikend će i stranački organi SPS odlučivati o njihovim kadrovskim rešenjima za Nemanjinu 11.

Mesto u budućoj vladi mogao bi da dobije i Bratislav Gašić, aktuelni direktor BIA i bivši ministar odbrane.

Iako nije isključeno da se vrati u svoj nekadašnji resor, izvori našeg portala navode da je bliži funkciji ministra policije.

U prethodnom periodu spekulisalo se da će MUP ponovo preuzeti Ivica Dačić, ali je, kako sada stvari stoje, izvesnije da se vrati u Ministarstvo spoljnih poslova.

I Dačić i Gašić bili su kandidati i za ministarstvo odbrane i za policiju, ali je šef socijalista tražio da ponovo preuzme funkciju šefa srpske diplomatije.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Bratislav Gašić se nalazi na mestu direktora BIA od 2017. godine, a prethodno je obavljao funkciju ministra odbrane u vladi Aleksandra Vučića. Ostavku na ministarsku funkciju podneo je nakon seksističkog komentara upućenog dopisnici televizije B92.

Podsetimo, on je tokom obraćanja medijima, videvši novinare koji su čučnuli kako bi od njega uzeli izjavu, prokomentarisao “kako voli novinarke koje lako kleknu”.

Njegovu primitivnu izjavu zebeležile su kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a nakon višednevnog pritska javnosti, on je, kako se tada navodilo, nakon molbe Aleksandra Vučića, podneo ostavku i izvinio se.

Nakon što je napustio mesto ministra, Gašić je godinu i po dana bio bez funkcije, da bi ga potom lider naprednjaka javno abolirao, rekavši da je platio “skupu cenu” za ono što je uradio.

“On je izdržao godinu i po dana bez funkcije, bio je totalno izopšten, platio je skupu cenu. Gašić ima mnogo kvaliteta, bio je najuspešniji ministar odbrane, obavljaće funkciju dostojanstveno”, naglasio je prvi čovek države.

Gašić je na funkciju direktora BIA došao praktično nezakonito zato što zakon zabranjuje da u toj agenciji rade članovi stranaka. Iako je Gašić zamrznuo svoje članstvo u vladajućoj partiji, on je nije napustio i povremeno se pojavljuje na stranačkim događajima.

BONUS VIDEO Ima li otisaka Bratislava Gašića u Jovanjici?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare