Boško Obradović, Srđan Škoro, Srdja Škoro, promocija knjige
Boško Obradović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da kriminalni klan Veljka Belivuka nije postojao pre nego što je Srpska napredna stranka (SNS) došla na vlast i da je sada potrebno otkriti ko ih je iz policije štitio i godinama tolerisao njihove zločine jer su bili korisni za vlast.

„Klјučno pitanje glasi od kada policija zna za bunker na Partizanovom stadionu i za kuću u Ritopeku? Od kada je famozna kuća u Ritopeku pod prismotrom policije? Da li to znači da su praktično dozvolili ubistva, to jest da nisu reagovali iako su znali šta se tamo dešava? Da li je policija sve znala o ovoj kriminalnoj grupi ali ih nije dirala zato što je Belivukov klan radio za vladajući režim? Da li se sadašnji ministar Vulin družio sa Milјkovićem i da li ih je upoznao Vulinov savetnik Svetozar Vujačić?“, upitao je Obradović.

Kako se navodi u saopštenju, Obradović je rekao da se ne može govoriti o postojanju tako monstruozne kriminalne grupe a da nema nikakve odgovornosti najviših funkcionera MUP-a koji nisu sprečili njihovo opšte poznato mafijaško delovanje u Beogradu i dodao da je zaštita policije jedino objašnjenje u situacijama u kojima se kriminalci slobodno šetaju.

PROČITAJTE JOŠ:

„To je upravo bio slučaj sa ovom kriminalnom grupom koja je nastala kao policijska ispostava na fudbalskim stadionima, koja treba da spreči nepoželјno skandiranje protiv vlasti. Kasnije je korišćena i za druge usluge vlastima, a zauzvrat je dobila slobodu kriminalnog delovanja. Gde je odgovornost bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića? Zašto još uvek nije uhapšena Dijana Hrkalović koja je bila njihova desna ruka i direktna veza sa ovim kriminalnim klanom? Koja je priroda druženja generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića sa Belivukom?“, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar