Bosko Obradovic
Boško Obradović Foto:FoNet/Milica Vučković

Poslednji istupi lidera pokreta Dveri Boška Obradovića protiv usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije, ali i njegovo dvadesetogodišnje desničarsko paradiranje jasan su pokazatelj da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka, piše u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

„Republika Srbija je po Ustavu sekularna država, te je Obradovićevo pozivanje na hrišćanske vrednosti čista prevara. Njegova teza o „antiporodičnom“ karakteru zakona je krajnje neutemeljena, s obzirom da se nijedan od ovih zakona ne odnosi
na porodično pravo. Samim tim, Obradović svesno pokušava da dovede javnost u zabludu“, piše u saopštenju.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najveća opasnost za Srbiju ideja antimodernizma i nazadnjaštva koju propagiraju ekstremni politički krugovi u našem društvu. Obradovićeva vizija Srbije je srednjevekovno blato u kojem se guši sve što želi da modernizuje Srbiju i približi je razvijenom i demokratskom svetu.Brana politici mraka mora biti jasan odgovor cele javnosti. Niko ne sme da ćuti na pojave desničarskog ekstremizma“, piše u saopštenju i dodaje se:

„Srbiji je mesto među demokratskim i slobodnim državama u kojima ne vladaju pravila inkvizicije i lova na veštice“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar