Foto: Printscreen NOVA S

“Belivukova grupa nije postojala od juče i ona je praktično imala zaštitu u državi. Ostaje da vidimo šta se desilo u međuvremenu pa je njegova grupa pala u nemilost vlasti. U svakom slučaju, ne možete locirati aktivnost ove kriminalne grupe u poslednjih šest meseci, jer je ona bila aktivna poslednjih nekoliko godina i to će se sasvim sigurno pokazati”, rekao je u emisiji “Probudi se” novinar Vukašin Obradović.

Govoreći o jučerašnjem gostovanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink, Obradović je kazao, da uprkos najavama, šef srpske države ništa novo nije saopštio.

Pročitajte još...

“Nisam imao priliku da čujem ono što je mene initeresovalo – detalji o toj kriminalnoj grupi koju je predvodio Veljko Belivuk”, ističe Obradović.

Prema njegovim rečima, Vučić nije dao odgovore na neka otvorena pitanja koja su se javila.

“Kao što su govorili kolege iz KRIK-a, Belivuk nije dužan da govori istinu, ali predsednik jeste. Mislim da bi iz tog ugla trebalo posmatrati stvari. Mene je zaprepastilo to što predsednik, kad govori o Belivuku, optužuje sve, izuzev svoje stranke, svoje vlade, svojih ljudi, mada ima i tu izuzetaka. Doduše, on nije otvoreno napao Stefanovića, kao što to čine tabloidi”, objašnjava on.

Obradović se osvrnuo i na snimak ubistva Vlastimira Miloševića, koji je prethodne večeri prikazan tokom gostovanja predsednika Srbije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, podsetivši da je on lišen života u januaru 2017. godine.

“Dakle, ta priča o tome da se sve dešavalo u poslednjih šest meseci je potpuno pod sumnjom. Belivuk je uhapšen te 2017. godine pod sumnjom da je bio saučesnik u ubistvu Miloševića, a onda je pušten na slobodu, jer je došlo do uništavanja, odnosno obezvređivanja DNK nalaza. Ovo pominjem zato što za stvaranje ovakve organizacije, kakva je grupa Veljka Belivuka, su potrebne godine. To je ono što je ključna dilema kad predsednik govori, a ne daje odgovore. Mi imamo četiri godine od tog prvog slučaja, a Belivuk se nije ni tada pojavio niotkuda”, naglašava gost emisije “Probudi se”.

Obradović se osvrnuo na napade prorežmiskih medija i samog predsednika, koji je za saradnju sa Belivukom optužio delove opozicije i pojedine medije, naglašavajući da organizovani kriminal ne može da postoji bez dodira sa vlašću.

“Ne može opozicija da omogući zaštitu, novac, poslove, već vlast. Zbog toga svaljivati svu odgovornost na Stefanovića pomalo neozbiljno. Ja ne tvrdim da je on nevin u celoj priči, on svakako snosi objektivnu odgovornost. Domaćini jučerašnje emisije u kojoj je gostovao predsednik zaboravili su da pitaju kako je moguće da bezbedonosne službe, koje se brinu o bezbednosti predsednika, nisu četiri godine upozorili Vučića na opasnost koja preti od Belivuka. Međutim, on to sve smešta u poslednjih šest meseci”, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Svi komentari (0)