Foto:Screenshot RTV

Poslanik poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Milenko Jovanov izjavio je danas da je “na žalost deo srpskog pravosuđa saučesnik u maltretiranju političkih protivnika” opozicionog lidera Dragana Đilasa.

“Više stotina tužbi je taj giga lopov podneo protiv svakoga ko mu je rekao da je giga lopov, jer kada je krao i otimao od ovoga naroda i ove države niko nije smeo da ga pita šta to radiš, jer je bio vlast, a sada kada treba da odgovara za ono što je radio niko ne sme da ga pita, jer će da ga tuži”, kazao je Jovanov.

On je, za skupštinskom govornicom, ponovio da Đilas ima 68 miliona dolara u 17 zemalja, na 53 računa i da je normalno da neće da kaže da ima taj novac, jer bi to bio kraj njegove političke karijere.

Jovanov je komentarisao i intervju sudije Apelacionog suda u Beogradu Miodraga Majića objavljen u NIN-u i pročitao delove teksta. Rekao je rekao da je Majić “pre četiri godine najavio pobunu u pravosuđu, koja se na njegovu žalost nije desila, i sada lamentira nad tom činjenicom najgore govoreći o svojim kolegama”. Istakao je da su Majiću krive sudije, žali se na narod, mlade ljude, a kriv mu je i predsedik Srbije Aleksandar Vučić, koji se provlači kroz svaki odgovor, ali i Skupština Srbije.

Jovanov je naveo da je Majiću kriva Skupština Srbije jer se poslanik SNS Veroljub Arsić u jednoj raspravi drznuo da ga pita zašto štiti silovatelje i zato što je rekao da bi voleo da vidi Majića i da ga priupita šta to radi.

“Majić je skandalizovan samom idejom da ga neko pozove u Skupštinu da odgovara, a poručujem mu da niti ćemo ga zvati, niti želimo da ga vidimo, jer ga se iskreno rečeno gadimo, ne mogu da nađem drugi izraz za čoveka koji je sudio onako kako je on sudio i obrazlagao presude onako kako ih je on obrazlagao”, rekao je Jovanov i ocenio da je presuda Majića, kojom je oslobodio od optužbe osobu koja je počinila obljubu trinaestogodišnje Romkinje, skandalozna.

Jovanov je rekao da će poslanici SNS podržati izbor sudije Jasmine Vasović za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda, podršku za izbor Vasović najavili su i poslanici Socijalističke partije Srbije.

Poslanik SPS Toma Fila rekao je da je Vlade Srbije pokrenula inicijativu za promenu Ustava Srbije da bi se ojačali sud i Tužilaštvo i naglasio da bi to trebalo da se uradi, ako ne u mandatu ove Skupštine, onda sledeće. Fila je ocenio da je “sud osnova demokratije i zaštite ljudskih prava” i da Srbiji trebaju hrabre i nezavisne sudije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare