Biljana Pantić Pilja Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Poslanica Srpske napredne stranke, Biljana Pantić Pilja, nastavila je sa javnim targetiranjem novinara “Nove”. Predstavnicu SNS zabolelo je pisanje našeg lista o njenoj duploj funkciji, odnosno informacija da je bogato plaćena da sa skupštinske govornice izgovara uvrede i kvalifikacije kojih bi se svaki pristojan čovek postideo.

Podsetimo, novine “Nova” su 7. jula objavile da, zahvaljujući bliskim odnosima sa gradonačelnikom Novog Sada i članom Predsedništva SNS Milošem Vučevićem, Bilja Pantić Pilja prima dve plate iz budžeta.

Pilja se godinama kao advokat uporedo bavila i zastupanjem javnih preduzeća, čime se direktno nalazila u sukobu interesa.

Pročitajte još...

Po podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Pilja je poslanik od 2012. godine, gde u poslednjih šest godina nepromenjeno prima neto platu od 90.000 dinara. Prema praksi Vlade Srbije, poslanici mogu biti paušalno plaćani ili zaposleni za stalno. Ukoliko je to slučaj i sa poslanicom Piljom, ona ovim direktno krši i član 21 Zakona o advokaturi, po kome advokat “ne sme da se bavi poslovima koji su nespojivi sa ugledom i nezavisnošću advokature”, niti sme da “zasniva radni odnos osim u advokatskom ortačkom društvu”.

Takođe, Piljine poslaničke, ali i advokatske usluge plaćaju isključivo građani Srbije, s obzirom na to da se i javna preduzeća koja zastupa, finansiraju iz budžeta.

Informacija da živi o trošku građana i da je plaćena kako bi blatila i targetirala svakog ko misli drugačije, bile su povod za novu reakciju poslanice Pilje, koja ni ovog puta nije propustila priliku da zloupotrebi podatak da se novine “Nova” štampaju van Srbije zbog navodnog nedostatka kapaciteta u štamparijama.

“Hvala hrvatskim novinama što mi prave reklamu. Pozivam novinare tajkunskih novina i mladog kolegu, željnog reklame, da dobro izuče materiju. I kad se edukujete, ne morate meni da se izvinjavate, nego građanima Srbije zato što iznosite neistine”, izjavila je, između ostalog, Pilja.

Ironično zvuči da izvinjenje traži osoba koju u javni prostor nisu lansirali učtivost, konstruktivnost, pristojnost intelektualna dostignuća ili politička veština, već neko ko je u javni diskurs i Skupštinu Srbije vratio termin “strani plaćenik i domaći izdajnik”.

Jer upravo je Pilja bila ta koja je javno obeležila novinare Nove kao takve(i to u više navrata), a nikada nije uputila izvinjenje.

Upravo je Biljana Pantić Pilja ta koja spinovima i lažima pokušava javnost da dovede u zabludu i skrene pažnju sa činjenice da je njen posao da crta metu novinarima i da je za to plaćena novcem svih građana Srbije.

Od osobe političkog profila kakvog je Biljana Pilja, nije ni realno očekivati da se ponaša drugačije i da oseti makar nelagodu dok govori o tome da se novine “Nova” štampaju van zemlje.

Da je drugačije i da gospođa Pilja ume da se postidi, ne bi se ni usudila da govori o tome, već bi se zapitala kako je moguće da u vreme “najbolje vlasti u istoriji Srbije” ne postoji vlasnik štamparije koji bi bio dovoljno hrabar da odobri štampanje novina koje nisu bilten Srpske napredne stranke.

A kad smo već kod izvinjenja, unapred naglašavamo da nama nije potrebno izvinjenje od nekoga kao što je Biljana Pantić Pilja. Sve dok nas takvi napadaju, mi znamo da smo na dobrom putu. A to izvinjenje će sigurno uslediti, jer političari poput poslanice Pilje lako progutaju sve što prethodno kažu i zaboravljaju svoju političku prošlost. Uostalom, to ćemo svi videti kad dođe do promene vlasti.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar