Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz rasprave o tri vladina i jednog poslaničkog amandmana na predlog državnog budžeta za 2012. godinu, od poslanika se danas u Skupštini Srbije nije moglo čuti ni kako glasi ni na šta se odnosi amandman koji je predložila Vlada, a postao je sastavni deo predloga budžeta.

Predsednica Odbora za finansije Aleksandra Tomić rekla je da se amandman odnosi na preraspodelu sredstava Kancelarije Vlade za Kosovo i na promenu kod stavke Ministarstva kulture i informisanja.

Dodala je da je deo sredstava tog ministarstva „prešao sa indirektnih korisnika na direktne, a po posebnoj odluci Vlade, dodato je oko 700 miliona dinara za filmsku industriju, bez dodatnih objašnjenja“.

U nastavku sednice, poslanici su hvalili predlog budžeta i ponovo kritikovali vanparlamentarnu opoziciju uz pokazivanje fotografija i odštampanih „tvitova“.

Posebno su danas kritikovani Miroslav Aleksić iz Narodne stranke koji je prethodnih dana kritikovao predlog budžeta, i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde koja je rekla da postoje problemi u novoj kovid-bolnici u Batajnici.

Poslanik Janko Langura je rekao da Tepić „svakodnevno iznosi najgnusnije laži“ i da su „za vreme svoje vladavine pokazali da nisu sposobni ni jednu seosku ambulantu da naprave“.

Poslanica Sandra Božić je ocenila da su kritike Miroslava Aleksića smešne, i da mu je „računica onakva kako ga je naučio njegov gazda Dragan Đilas“.

Ona se osvrnula na to gde rade članovi Aleksićeve porodice, i rekla je „ne možeš da zagrebeš po bilo čemu što je on dotakao, a da tu ne postoji očigledan trag lopovluka“.

Slično su govorili i ostali poslanici koji su ponavljali da Đilas „kontroliše sve one koji prete porodici Aleksandra Vučića na društvenim mrežama“ i pokazivali „tvitove“ i poruke koje su objavljivali građani i javne ličnosti.

Predsedavajući dela sednice, Vladimir Orlić, pitao je RTS koji prenosi skupštinska zasedanja, da li postoji „odluka da se cenzurišu poslanici grupe Aleksandar Vučić – Za našu decu“, jer, kako tvrdi, kad bilo ko od njih podigne papir kako bi „građanima pokazao nešto važno“, menja se TV-kadar i ide na „širi plan“ da se papir ne bi video.

Orlić smatra da se to naročito videlo kada je govorio poslanik Aleksandar Marković i pokazivao mnoge papire, a ni jedan se, kako kaže Orlić, nije video u direktnom TV-prenosu, te je pitao da li je RTS „doneo odluku o cenzuri“.

Poslanici u prva četiri sata rasprave još nisu razmotrili prvi od ukupno četiri amandmana koje su podneli Vlada i poslanička grupa „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar