Poslanici EP: Povezivanje opozicije sa kriminalnim grupama mora prestati

Politika 23. jul. 202113:14 > 13:30
Podeli:
Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da se na te napade odgovori, mora prestati, izjava je poslanika u Evropskom parlamentu Demetrisa Papadakisa koju je danas prenela grupa Socijalista i demokrata u EP.

“Međupartijski dijalog u Srbiji ima za cilj normalizaciju političkih odnosa i poboljšanje slobode medija. Povezivanje srpskih opozicionih političara sa organizovanim kriminalom, bez pružanja dokaza i šanse da da odgovor, mora prestati”, istakao je Papadakis.

On je dodao da politička kultura karakteriše čitavo društvo.

Ova reakcija grupacije Socijalista i demokrata, druge najbrojnije poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, dolazi nakon napada predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke i njima bliskih medija da ubice kriminalnog klana Veljka Belivuka imaju podršku Dragana Đilasa i Marinike Tepić.

Nakon gostovanja ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin u emisiji Hit Tvit, provladini tabloidi pokrenuli su seriju tekstova u kojima se bez ikakvih dokaza povezuju predstavnici kriminalne grupe Veljka Belivuka sa predstavnicima opozicionih partija.

“Đilas se uzda u Veljine koljače: Tajkun jedinu šansu za povratak na vlast vidi u mafijaškim strukturama, pošto je svestan da na izborima u Srbiji ne može da priđe ni blizu Vučiću” jedan je od naslova tabloida, a zbog ovakvih napisa i izjava opozicija je u ponedeljak najavila da će se obratiti evroparlamentarcima.

Demetris Papadakis, izvestilac iz senke za Srbiju i evropski poslanik sa Kipra, bio je među onima koji su podneli amandmane na Izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, koji se odnose na napade poslanika Narodne skupštine na slobodne medije i nevladine organizacije.

Grupa Socijalista i demokrata (S&D), druga po veličini u Evropskom parlamentu, koja okuplja predstavnike vodećih partija levog centra u Evropi, među kojima su i Tonino Picula (Hrvatska), Tanja Fajon (Slovenija), Andreas Šider (Austrija).
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar