Foto: Arhiva/TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ an

Ministar bez portfelja u novoj Vladi Srbije Nenad Popović vodiće i dalje resor inovacija i tehnološkog razvoja, dok Novica Tončev još nije dobio zaduženja tako da se ne zna kojim će se poslom baviti u narednih godinu i po dana, saznaje Nova.rs.

„Popović će definitivno ostati u svojoj staroj oblasti, dakle kao i u prošlom mandatu vodiće inovacije i tehnološki razvoj. Kad je reč o drugom ministru bez portfelja Novici Tončevu iz SPS niko od ministara još ne zna za šta će on konkretno biti zadužen, pa ni on sam. Iako je regularno prisustvovao sednici“, kaže sagovornik portala Nova.rs.

Ovo, međutim, nije neobično, jer se zaduženja ministara bez portfelja mogu dodeliti i naknadno, nakon konstituisanja Vlade Srbije. Shodno tome, Tončev bi mogao da bude obavešten o resoru koji će voditi već na sutrašnjoj sednici Vlade ili tokom sledeće sedmice.

Foto: TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an

Na prvoj sednici postavljen je Novak Nedić za generalnog sekretara vlade. Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure, saopšteno je iz Vlade.

Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima, kao i odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.

Inače, nova Vlada Srbije većinom glasova zvanično je izabrana sinoć, na sednici Skupštine Srbije, nakon čega su premijerka Ana Brnabić i ministri položili zakletvu čime je zvanično počeo da teče njihov mandat.

Za program nove vlade i predlog za predsednika i njene članove javnom prozivkom, glasalo je 227 poslanika, dok je pet poslanika bilo protiv. Uzdržanih nije bilo. Sednici je prisustvovalo 232 poslanika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar