Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš pozvao je građane da 21. juna ostanu kod kuće i da tako sačuvaju zdravlje zbog rizika od zaraze koronavirusom, ali i dostojanstvo i zdravu pamet, jer na izborima neće imati priliku da biraju između različitih opcija.

Ponoš je na konferenciji za novinare u Kragujevcu ocenio da će izbori 21. juna biti „jedini izbori na kojima će se glasati nogama“.

Biće dovoljno samo doći na biračko mesto i time glasati za vlast, pošto nije važno koga će birači zaokružiti na glasačkom listiću, ukazao je on, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Mi smatramo da to nisu izbori i mislimo da je bojkot način da se jednog dana dode do normalnih izbora, rekao je Ponoš.

Nema razloga da gradani izlaze na izbore zbog poštovanja institucija, jer institucije ne poštuju gradane, rekao je Ponoš i dodao da bojkot nije gest nepoštovanja države, nego poštovanja sebe i insistiranja da se što pre izborimo za izbore na kojima se nece glasati nogama, nego glavom i srcem.

Ponoš je ocenio da su oni koji „srljaju na izbore“ 21. juna, a sebe smatraju opozicijom ili bi voleli da to budu, na putu da ugase svoje političko bitisanje.

Ima potrebe za dijalogom i inicijative su dobrodošle, poput inicijative predsednika SANU Vladimira Kostića, ali insistiranje na tome nije realno i ne može da proizvede neki rezultat, rekao je Ponoš.

Ponoš je pozvao Kragujevčane da 21. juna ostanu kod kuće, zato što je centralna vlast SNS potpuno zanemarila Kragujevac zbog „svađa unutar porodice“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare