Aleksandar Vučić, Skupština Srbije
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ponovo nas je upoznao sa svojim "nadljudskim osobinama" u Skupštini Srbije. Kako je objasnio četiri sata nepomično sedi, za razliku od većine poslanika koji su, kako kaže, izlazili van sale.

“Ja sam ovde četiri sata i nisam se pomerio. Budite fer pa recite koliko ja od vas ovde koji ste sve vreme sedeli i da niste ustali. A ja sam pre toga pet sati već radio i došao sa sastanka sa Luiđi Di Majom (ministar spoljnih poslova Italije)”. Video sam da su se neki od mojih savetnika, koji su sedeli u gornjem delu, kako je došlo vreme ručka, izgubili. Sad me pitaju kako da mi donesu da jedem. Šta da jedem, pasulji i grašak pred vama ovde? To je ono što sebi zameram, da budem iskren. To je kad naviknete nekoga da mu vi sve obezbedite i da on ne mora mnogo da se trudi”, rekao je on da bi se zatim osvrnuo i na to što je dobio nekoliko puta stojeće ovacije.

Pročitajte još...

“Ja nemam tu vrstu pristupa, nikada ne pogledam nekoga da bi mi tapšao”, kaže on, a zatim je iskritikovao poslanike koji se nisu pojavili na današnjoj sednici.

“Imam problem sa tim da ima 40 poslanika kojima ni ova tema nije bila dovoljno važna da bi došli u skupštinsku salu. Nije mi divno kad vidim da mali broj poslanika može da izdrži da sedi šest ili sedam sati. Kako onda radimo osam sati ili ne daj Bože da treba da radimo 10, 12 ili 15 sati. To mi pokazuje da neki ljudi misle da postoje važniji poslovi i da ne postoji dovoljno entuzijazma”, naveo je Vučić.

Podsetimo, ovo nije prvi put da prisustvujemo demonstraciji „nadljuske“ moći Vučića u Skupštini Srbije. Svojevremeno je pohvalu dobio i od bivšeg šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u parlamenut, Zorana Babića, koji je u aprilu 2015. izjavio da se Vučiću divi „fizički i mentalno i bilo kako“, jer je on izrazito dugo sedeo u skupštinskoj klupi bez odlaska u toalet.

„Zahvaliću se i vama gospodine Vučiću, jer danas, priznajem, izlazio sam nekoliko puta iz ove sale, svi su izlazili, a vi niste. Vi ste bili ovde. Ja vam se divim, fizički i mentalno i bilo kako. I time ste pokazali koliko verujete u ono što govorite“, rekao je, između ostalog, Babić te 2015. godine tadašanjem premijeru Srbije.

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine Srbije, šef srpske države, Aleksandar Vučić, obratio se poslanicima i predstavio im u kom pravcu teku pregovori Beograda i Prištine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar