Vučić: Neću potpisati priznanje, učiniće to neko posle mene

Politika 22. jun. 202117:24
Podeli:
Aleksandar Vučić, Skupština Srbije
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nisam dezerter, neću da pobegnem niti potpišem priznanje, to će učiniti neko posle mene, ali narod ne možemo da obmanjujemo pričama kako je situacija idealna, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

On je pozvao poslanike na borbu i jedinstvo, kao i na razumevanje realne situacije povodom Kosova i Metohije, navodeći da samo tako mogu da se odmere protivnici i njihovi zahtevi kao i naša energija i snaga koji bi doveli do pobede.

„Pobeda je mir, stabilnost, bezbednost i očuvanje naših nacionalnih i državnih interesa“, poručio je Vučić.

On je ukazao da je važno razumeti činjenice oko KiM.

„Možemo sebe da obmanjujemo da nam pripada 50 odsto imovine. Mi do toga možemo da dođemo samo silom, neka vas laže neko drugi“, rekao je Vučić.

Podsetio je da je o Kosovu često razgovarao i sa pokojnim patrijarhom Irinejem koji je rekao da razume poziciju Srbije, iako ne može da prihvati da bilo koje parče KiM ne bude naše.

Vučić je rekao da je dovoljno proći putem Priština- Peć i videti samo oznake, pa da više ne poželite nikada tuda da idete.

„Kada se busamo u prsa treba da mislimo o posledicama“, ukazao je Vučić dodajući da je zato tri puta molio Kurtija da ne zauzima trafostanicu Valač.

On je objasnio da je sve povezano ako želimo da imamo napredak zemlje, da sačuvamo dobre odnose sa zapadom, dobijemo direktne strane investicije…i zamolio poslanike da to razumeju.

„Da li mislite da je moguće dobiti 85 odsto glasova na KIM zbog partijske mašinerije“, upitao je Vučić dodajući da ljudi koji tamo žive znaju koliko brine o njima.

Navodi i da se našem stanovništvu na KiM pomaže koliko može, ali da situacija nije idealna i da bi se to videlo ako bi „ušli u njihove cipele“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar