Dalibor Šćekić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Organizacija Otvoreni parlament podnela je nadležnom Administrativnom odboru prijavu protiv Dalibora Šćekića, poslanika SNS, a zbog kršenja Kodeksa ponašanja narodnih poslanika. Kako se navodi u prijavi, prema navodima poslanice Slavice Radovanović, Šćekić je gestikulirajući prema poslanici Tatjani Manojlović, svojim jezikom dodirivao unutrašnju stranu levog obraza, aludirajući na felacio.

„Incident se dogodio nakon što je sednica nastavljena posle redovne pauze, u 3.20 minutu govora Tatjana Manojlović. Na snimku sednice se jasno vidi da u tom momentu poslanici Miodrag Gavrilović, Slavica Radovanović i Ivana Parlić reaguju na ponašanje poslanika Šćekića“, piše u prijavi Otvorenog parlamenta.

Kako se dalje navodi, opisana gestikulacija ima nedvosmislenu seksualnu konotaciju, vređa dostojanstvo narodne poslanice Tatjane Manojlović i, kao takva, predstavlja čin neverbalnog polnog uznemiravanja.

„Vređajući dostojanstvo narodne poslanice u sferi polnog života Dalibor Šćekić je doprineo stvaranju neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja za narodnu poslanicu Tatjanu Manojlović, podstičući seksizam u Narodnoj skupštini“, piše u prijavi.

U tom dokumentu podsećaju da je Kokeksom ponašanja narodnih poslanika propisano da je poslanik dužan da uvažava druge narodne poslanike, te da ne koristi izraze, reči i gestikulacije koje vređaju ili omalovažavaju ljudsko dostojanstvo i narušavaju dostojanstvo Narodne skupštine.

Administrativni odbor ima rok od 30 dana da odluči o prijavi.

BONUS VIDEO Još jedan prostački ispad naprednjaka u Skupštini: Poslanik SNS pokazivao zadnjicu ženi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare