Božidar Đelić i Branislav Lečić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Deo pobunjenog članstva Demokratske stranke poručio je danas da ih predsednik te stranke Zoran Lutovac vređa time što tvrdi da su "lutke vlasti i saradnici zločinačkog režima".

„Napadi dela rukovodstva stranke na demokrate koji se godinama bore i brane vrednosti na kojima Demokratska stranka stoji ne zaslužuju komentar. Članovi i građani zaslužuju istinu.  Vređati demokrate da su saradnici zločinačkog režima ili nečije lutke je nedostojno predsednika Demokratske stranke koji na taj način blati stranku na čijem je čelu trenutno. Na to ni on ni niko drugi nema pravo. Gospodin Lutovac bi te odgovornosti trebalo da bude svestan“, navodi deo članstva DS.

Napade, kako opisuju tvrdnje Zorana Lutovca, oni su opisali kao „tužnim“, ističuči da oni nemaju dodira sa istinom.

PROČITAJTE JOŠ...

„Na žalost, imaju veze sa nesposobnošću da se sa stavom, argumentom i mišljenjem izbore demokratski. Imaju veze sa odsustvom demokratije u stranci koja je nastala sa misijom da je uspostavi u našem društvu. Imaju veze sa odsustvom političkog takta i talenta kao i osnovne potrebe da se politika na čijem si čelu čuva, da se vrednosti na kojima stojiš brane.  Imaju veze sa nespremnošću da se sa rezultatima suoči.Imaju veze sa dramatičnim odsustvom etike odgovornosti“, navodi se u otvorenom pismu.

Oni navode da je pomenuto pismo do sada potpisalo preko 100 članova i članica Demokratske stranke, navodeći da na napade neće odgovarati istom merom.

„Zbog stotina ljudi čije je živote ova vlast urnisala, optužbe da demokrate rade za Vučića su bez trunke skrupula i elementarne pristojnosti. Na napade nećemo odgovarati napadima. Odgovorićemo istinom i punom posvešćenošću da od borbe za snažnu DS, sposobnu i spremnu da pobedi režim koji je razorio sve, nikada ne odustanemo“, poručuju oni.

Otvoreno pismo do sad su potpisali, između ostalih, Branislav Lečić, Vida Ognjenović, Dragoslav Šumarac, Aleksandra Jerkov, Božidar Đelić, Radoslav Milojičić Kena, Balša Božović, Slobodan Milosavljević …

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare