Foto: Printscreen Fonet/Video

Predsedništvo Demokratske stranke donelo je jednoglasnu odluku da bude pokrenut disciplinski postupak protiv onih koji se lažno predstavljaju i pokušavaju da sprovedu izbore koji ne postoje, izjavio je Zoran Lutovac, predsednik DS. On je naveo to što je neko ugledan ne isključuje ga od obaveze da poštuje Ustav, zakon i Statut stranke.

„Ako vi omogućite nekome ko je ugledan da ne poštuje statut, tako će se ponašati i kad dođete na vlast. To ne može u DS, moramo da pokažemo da će zakon važiti za sve, a ne samo za neke ljude. Oni koji ne budu poštovali odluke DS, etički kodeks, protiv njih će biti pokrenutu postupak, a kako će se okončati zavisiće od argumenata“, objasnio je Lutovac za N1.

Upitan da li tu misli i na Vidu Ognjenović, koje predsednica Organizacionog odbora za sprovođenje izbora jedne struje u DS, Lutovac odgovora:

„I na nju i na sve ostale koji sebe smatraju za ugledne i misle da imaju prava da budu izuzeti. Nema izuzetaka“.

On je naveo da Vida Ognjenović treba da se ogradi od toga da predstavlja organizacioni odbor.

Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Inače, Izvršni odbor Demokratske stranke nedavno je isključio četvoricu funkcionera protiv kojih je prethodno pokrenut disciplinski postupak. Isključeni funkcioneri su Balša Božović, Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić i Radoslav Milojičić Kena, a prema nezvaničnim informacijama u slučaju Gorana Jajića je došlo do suspenzije na 12 meseci.

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, protiv ovih članova pokrenut je postupak zbog povreda Statuta i Etičkog kodeksa Demokratske stranke, pokušaja preotimanja stranke u Madlenijanumu 21. juna ove godine i nedoličnog ponašanja. Izvršni odbor Demokratske stranke odlučivao je večeras o disciplinskom postupku koji je pokrenuo Etički odbor stranke.

U saopštenju stoji da su isključeni članovi na sednicu 21. juna doveli privatno obezbeđenje, blokirali ulaze u Madlenijanum i na kraju inicirali prekid zasedanja Glavnog odbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare