Zoran Lutovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Izvršni odbor Demokratske stranke isključio je na večerašnjoj sednici četvoricu funkcionera protiv kojih je prethodno pokrenut disciplinski postupak, potvrđeno je za portal Nova.rs iz stranke. Isključeni funkcioneri su Balša Božović, Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić i Radoslav Milojičić Kena, a prema nezvaničnim informacijama u slučaju Gorana Jajića je došlo do suspenzije na 12 meseci.

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, protiv ovih članova pokrenut je postupak zbog povreda Statuta i Etičkog kodeksa Demokratske stranke, pokušaja preotimanja stranke u Madlenijanumu 21. juna ove
godine i nedoličnog ponašanja. Izvršni odbor Demokratske stranke odlučivao je večeras o disciplinskom postupku koji je pokrenuo Etički odbor stranke.

U saopštenju stoji da su isključeni članovi na sednicu 21. juna doveli privatno obezbeđenje, blokirali ulaze u Madlenijanum i na kraju inicirali prekid zasedanja Glavnog odbora.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Dušan Kostadinović potvrdio je za naš portal da su četvorica članova jednoglasno isključena na večerašnjoj sednici, dok se Goranu Jajiću suspenduje članstvo na 12 meseci.

„Isključeni se nisu pojavili večeras, iako su uredno dobili poziv nakon sednice 9. jula ove godine“, rekao je Kostadinović.

Dodaje da iako je Etički odbor još 9. jula pokrenuo postupak, zbog zabrane okupljanja u zatvorenom prostoru za više od 20 ljudi, sednica je održana tek večeras.

„Čim su se stekli uslovi da se održi sednica sa 20 ljudi, koliko broji Izvršni odbor, ona je održana“, objašnjava Kostadinović.

Upitan zašto samo Goran Jajić nije isključen, on je objasnio da Jajić nije bio organizator pomenutih događaja, te da je njegova odgovornost manja.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare