Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lista Dragana Jovanovića Bolja Srbija u Topoli, prema nezvaničnim rezultatima, osvojila je 3.952 glasa, a lista SNS na čijem čelu je bio Igor Petrović 3.391 glas.

Međutim, piše Danas, na zahtev lokalnih naprednjaka poništeni su izbori na dva najveća biračka mesta, u izbornoj jedinici Varoš 3 u Topoli, i Šatornja i ponovljeni izbori će biti održani naredne nedelje.

Jovanović kaže za Danas da se naprednjaci ne mire sa porazom i svakodnevno ulažu prigovore, pokušavajući da obore rezultate na jednom po jednom biračkom metu, uprkos izbornoj razlici od 600 glasova.

Zbog toga se predsednik Skupštine opštine Topola upozorio SNS da ne mogu da silu da dobiju većinu u svim opštinama. On podseća Vučića na javno dato obećanje da onaj ko pobedi u svojoj opštini pa i za jedan glas ima moralno pravo da krene sa formiranjem većine.

„Predsedniče Vučiću, da li je potrebno da pozovemo narod na ulicu, pitam vas i da li je teško da kažete izbori su prošli, svako je dobio koliko je narod dao. Šta više hoćete na silu. Pozivam i ako imam koga u toj Srpskoj naprednoj stranci da shvate da se ne mogu tako igrati sa narodom, ali i sve građane kojima je demokratija na srcu da odbranimo pobedu, jer u celoj Srbiji postoje četiri opštine gde naprednjaci nisu pobedili i ponosno kažemo da je Topola jedna od njih. Koja je svrha demokratije, ako žele svuda da bude jednoumlje i da mrcvare ovaj narod dok ne pobede. Mi pobedu moramo braniti“, navodi Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare