Slobodan Milosevic Aleksandar Vucic
Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić Foto:EPA PHOTO EPA FILES/MILOS BICANSKI/TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Slučajno ili ne, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sve načine pokušava da se svom glasačkom telu predstavi kao čovek iz naroda, kao jednostavna osoba koja čini sve za one koje vodi. Ipak, sam sebe uglavnom demantuje vrlo brzo... Iako to ne bi priznao, Vučićeva medijska taktika nije nova. Više puta je u svojim obraćanjima koristio oprobane metode Slobodana Miloševića.

I ne, medijski mrak u kojem se Srbija nalazi nije jedina sličnost.

Slobodan Milošević je u izlaganjima često govorio da se ponosi svojim sinom Markom, kao što je Vučić ponosan na Danila.

Marko Milošević je tokom 1994. godine otvorio luksuzni noćni klub “Madona” na ulazu u Požarevac. U njemu se navodno okupljala elita podzemlja istočne Evrope.

Pominjanje Danilovog imena, za koje uglavnom sam daje povoda, uvek se izjednačava sa napadom na predsednika, na njegovu porodicu, pa čak i sa pozivanjem na državni udar.

Iako Vučić Danila u javnosti predstavlja kao „dete koje ni za šta nije krivo“ i koje „radi pošten posao u prodavnici za 500 evra“, Danilo svojim istupima i druženjem sa osobama iz kriminalnog miljea daje potuno drugačiju sliku o sebi.

Danila smo često imali priliku da vidimo u društvu navijača i osuđenih kriminalaca, što je predsednik opravdavao rečima da je on samo dete, a usput branio i Danilove drugare, iako su momci „s one strane zakona“, nešto slično njegovom prethodniku.

U video snimku koji je objavljen na Fejsbuku najbolje se vidi sličnost medijske taktike Aleksandar Vučića sa Slobodanom Miloševićem. Ili bolje rečeno, slikovito je prikazano kako Vučić ne odstupa od Miloševićevog recepta.

Pogledajte video:

 

Podsetimo, Nova.rs nedavno je ekskluzivno objavila video snimak iz jednog restorana na Senjaku, u kojem je bio predsednik Vučić u društvu navijača za koje se veruje da su članovi navijačke grupe „Ultrs bojs“ kako peva pesmu „A sad adio“.

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio i drugi deo snimka na kojem nepoznati muškarac puca iz pištolja na proslavi na kojoj je bio i Vučić. Kako se spekuliše, slavio se rođendan Danila Vučića, predsednikovg sina.

Dakle, baklje, navijači, pucnji iz pištolja na proslavi rođendan…  Ma ne, Danilo uopšte ne daje povoda da se njegovo pominje u javnosti.

Podsećanja radi, zbog inspekcije nad vinarijom u kojoj radi sin predsednika Danilo Vučić maltene svi režimski mediji obrušili su se na Poverenika za informacije od javnog značaja i podataka o ličnosti Milana Marinovića, iako ovim nadzorom ni jedna procedura nije prekršena.

I više je nego jasno da su predsednikovi porodični problemi u stvari njegovi glavni problemi, jer, da nije tako, što bi se toliko branio?

 

***

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić peva sa navijačima grupe „Ultra bojs“ u restoranu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare