Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pojavljuje se na video-snimku dostavljenom našoj redakciji na kom se vidi kako zajedno sa muškarcima, za koje se veruje da su članovi navijačke grupe "Ultras bojs" peva pesmu "A sad adio" u poznatom beogradskom restoranu.

Snimak na kom predsednik skandira pesmu „A sad adio“, imitirajući navijački pokret jednom rukom, navodno je zabeležen pre nekoliko večeri u jednom restoranu na Senjaku. Među muškarcima okupljenim za istim stolom navodno je i Marko Vučković zvani Komandant, jedan od istaknutih vođa navijačke grupe „Ultra bojs“. Na snimku se nazire i lik predsednikovog sina Danila Vučića.

Inače, Vučković je široj javnosti poznat kao jedan od ličnosti koja stoji iza firme „Ultra kop“ koja se bavi izvođenjem građevinskih radova, osnovane 2015. godine u Beogradu, na adresi stadiona Crvene zvezde i poslovne zgrade u okviru stadiona u Ljutice Bogdana. Ta firma posala je poznata nakon što je vrtoglavom brzinom uvećavala svoj profit, pobeđujući na tenderima državnih preduzeća.

Inače, protiv navijačke grupe „Ultra bojs“, za čijeg vođu slovi Marko Vučković, podnošeno je više krivičnih prijava koje ili nisu procesuirane ili su postupci trajali godinama, pisao je ranije Insajder. Upravo se to desilo u jedinom postupku koji je pokrenut protiv Marka Vučkovića za nanošenje teških telesnih povreda komšinici Savi Milićević.

Incident se dogodio u oktobru 2008. u naselju Senjak kada mu je, prema krivičnoj prijavi policije, Sava Milićević prišla i rekla da više ne prodaje drogu jer će u protivnom pozvati policiju. Vučković je, prema prijavi, napao ženu udarajući je rukama i nogama i tom prilikom joj naneo teške telesne povrede.

Posle dva suđenja, 2014. Vučković je prvostepenom presudom osuđen na sedam meseci zatvora, ali je ovu presudu u martu 2015. godine Viši sud preinačio u oslobađajuću. On je oslobođen optužbi za teške telesne povrede zbog nedostatka dokaza, pisao je Insajder tada.

Bonus video: Nebojša Stefanović i Slaviša Kokeza se rukuju sa kriminalcima

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare