Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je večeras da je uz Ivana Todosijevića, predsednika opštine Zvečan, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku, stala cela država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod, a da je učešće Srpske liste na lokalnim izborima u direktnoj vezi sa daljim postupanjem Prištine u ovom slučaju.

Kako je Petković rekao za Tanjug TV, međunarodni zvaničnici, EU i druge strane diplomate obavešteni su da se tom presudom podižu tenzije na Kosovu i Metohiji i da se zna kakve će biti konsekvence i posledice te političke presude.

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da je presuda Apelacionog suda u Prištini, kojom je poslanik Srpske liste Todosijević osuđen na dve godine zatvora zbog izjava o Račku sramna, neprihvatljiva i da predstavlja instrument prištinskih političara da se obračunavaju sa srpskim narodom na KiM.

Kako je rekao, advokat Todosijevića će iskoristiti mogućnost vanrednog pravnog leka pred najvišim pravnim instancama privremenih institucija u Prištini, a da će u zavisnosti od toga da li će presuda biti poništena zavisiti učešće Srpske liste na predstojećim lokalnim izborima 17. oktobra.

“Prekršen je Briselski sprazum i postoj šanasa za vanredni pravni lek i na toj šansi Priština, takozvani vrhovni sud Kosova, treba da ispravi kršenje sporazuma jer srpski narod neće ostati nem ako se krši sporazum”, naglasio je Petković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar