Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je, reagujući na izjavu Aljbina Kurtija povodom pete godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, da je Kurti "poslednji koji danas ima pravo da uzme Ivanovića u usta", s obzirom da ga je "i posle smrti besramno nazivao kriminalcem i ratnim zločincem".

„Poslednji koji danas ima pravo da uzme Olivera Ivanovića u usta je Aljbin Kurti koji ga je i posle smrti besramno nazivao kriminalcem i ratnim zločincem na TV N1. Kurti sada stradalog Olivera pokušava da iskoristi za napad na državu Srbiju i Srbe na KiM. Besramno i neljudski!“, napisao je Petar Petković na Tviteru.

Dodaje da „nismo, niti ćemo zaboraviti kako su Olivera nevinog držali u prištinskom kazamatu tri i po godine“.

„O tome najbolje svedoče njegova porodica i stranački saborci koji jako dobro znaju ko je Oliveru sve vreme bio podrška“, napisao je Petković.

Aljbin Kurti je ranije danas u video-poruci objavljenoj na Fejsbuk profilu vlade privremenih prištinskih institucija povodom godišnjice ubistva Ivanovića, pored ostalog, izneo i tvrdnju da je ubistvom Ivanovića „ubijen politički pluralizam među Srbima“.

Kurti je ocenio da je „potrebna posvećenost svih relevatnih institucija da pronađu i osude odgovorne za ubistvo Ivanovića“.

***

BONUS VIDEO: Pomen Oliveru Ivanoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar