Albin Kurti Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas povodom pete godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića da je atentat na njega uticao na celo društvo, ocenivši da je potrebna posvećenost, kako je rekao, ''svih relevatnih institucija'' da pronađu i osude odgovorne za ubistvo Ivanovića.

Kurti je u video poruci objavljenoj na Fejsbuk profilu vlade privremenih prištinskih institucija izneo i tvrdnju da je ubistvom Ivanovića “ubijen i politički pluralizam među Srbima“.

#related-news_1

“Oliver Ivanović je bio osoba koja je bila posvećena borbi za svoju zajednicu i svoj grad. Činio je to tako što je bio otvoren, iskren, uvek oštar po pitanjima od značaja, ali se isto tako odnosio sa poštovanjem, čak i prema onima sa kojima se nije slagao“, rekao je Kurti.

On je ukazao da svi koji su počinili zločine na tzv. Kosovu moraju da budu privedeni pravdi i izrazio žaljenje što su naručioci i počinioci ubistva još uvek na slobodi.

Oliver Ivanović Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Kurti je ocenio da je potrebna posvećenost svih relevatnih institucija da pronađu i osude odgovorne za ubistvo Ivanovića i izrazio želju “da sećanje na njega živi, kao na čoveka koji je radio za održivu budućnost i multietničko Kosovo“.

***

BONUS VIDEO: Oliver je dva meseca pred smrt dao intervju za BIRN u kom je otkrio kog čoveka se tada najviše plašio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar