Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Članovima Srpske napredne stranke je zabranjeno da govore za Novu. To je i zvanično potvrđeno sramnim reakcijama predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i poslanika SNS Vladimira Đukanovića na to što se ministarka energetike Zorana Mihajlović usudila da razgovara sa novinarkom našeg lista. Na pet minuta. U holu Skupštine Srbije. Nakon polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zbog toga je nazvana fukarom i biće tema na stranačkim organima.

Šta se zapravo desilo?

U utorak je u Skupštini Srbije održana sednica na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu, a nakon toga održao govor pred ministrima i poslanicima starog saziva parlamenta.

Po završetku ceremonije, u holu Skupštine održan je koktel kojem su prisustvovali ministri, bivši poslanici, ali i novinarske ekipe. Tom prilikom je u kratkom razgovoru ministarka Zorana Mihajlović odgovorila na nekoliko pitanja novinarke našeg lista.

Mihajlović je rekla da veruje da nova vlada mora da bude najjača do sada i da ima još bolje ljude nego u prethodnoj.

“Stalno me kritikuju zbog toga i govore kako ja ne govorim lepo o ministrima. Nije tačno. Ja samo želim da budemo jaki i snažni da prođemo kroz probleme koji nas čekaju”, rekla je Mihajlović za Novu.

Prokomentarisala je i najavu predsednika Srbije da ćemo novu Vladu dobiti do sredine jula.

“Mislim da je sjajno što je predsednik to najavio. Mi smo očekivali da vlada bude formirana kasnije. Sjajno je što će ona biti formirana do kraja jula, jer je i sam predsednik, polažući zakletvu, pričao o vremenu u kojem živimo i o svemu onome što nas čeka u ovoj i narednoj godini. Teško je vreme za celu Evropu. Ne može da bude lako ni za Srbiju. Nova vlada ima zaista ozbiljne stvari da radi, od hrane do energenata. Mislim da smo toga svi svesni”, navela je Mihajlović.

Glišić uvezao i strane ambasade 
Na izjavu Zorane Mihajlović za list Nova reagovao je i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić. On je za Večernje novosti rekao da „ne pada sneg da zaveje breg već da svaka zverka pokaže svoj trag“.

„Članovi Srpske napredne stranke jedva čekaju da ocene svakoga od nas u stranci i sa velikim nestrpljenjem očekuju taj trenutak. A što se tiče onih koji bi preko stranih ambasada da se preporuče za mesto ministra, odmah mogu da im kažem da su se džaba trošili za skupe poklone i gala večere njihovim ekselencijama“, kazao je Glišić.

Rekla je i da premijer treba da bude iz SNS, da “nikako ne razmišlja” o tome da li će biti deo buduće Vlade, a govorila je i sankcijama Rusiji i rekla da je po tom pitanju jako važno doći do zajedničkog konsenzusa, bez obzira kojim političkim partijama pripadamo.

Tih nekoliko rečenica izazvalo je više nego preterane reakcije ljudi iz vrha SNS.

To je pitanje za stranku

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da „nije fer i nije ljudski“ što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović dala intervju za Nova S, „kao medij direktno u vlasništvu Dragana Đilasa, medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici“.

„Ono što smo videli na Nova S, neko ko je potpredsednik Vlade i u vrhu SNS – to je pitanje za stranku. Govoriću o tome na stranačkim organima, postoje neke crvene linije“, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je navela i da “neće da se folira“ pa da kaže kako nema sukoba u Vladi.

„Da kažem da je Vlada radni kolektiv, da iskoristim socijalistički termin, i naravno da postoje čarke, rasprave, različita mišljenja“, rekla je Brnabić.

Odmah se javio i dežurni za napad na stranačke kolege – poslanik Vladimir Đukanović.

Glup se ne traži…

Prvo je komentarisao naslov teksta koji je objavljen na portalu Nova, a u kojem piše “Zorana Mihajlović prekida ćutanje: Prva ministraka SNS koja govori za Novu”. Što nike ni neistina ni tajna, od nastanka portala Nova.rs, a zatim i lista Nova članovi SNS ne govore za nas, niti odgovaraju na naša pitanja.

Tim povodom Đukanović je na Tviteru napisao:

“Ne kapiram šta je to pa prekinula kada je i do sada za N1 i NOVA S davala izjave? Čemu ovakav idiotski naslov?”, a zatim dodao:

“Eto, mi smo nazadni, retrogradni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo ministarku Zoranu koja nas vadi, jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, posebno dete. Dobro je da imamo od koga da učimo”.

Mihajlović nije ostala dužna, pa je na Instagramu postavila fotografije Đukanovićevih gostovanja na televizijama N1 i Nova S i napisala:

“Moja pokojna baka Mileva je za ovakve govorila: Glup se ne traži, on se sam javlja”.

Nije tad, nego onomad…

Đukanović je na Mihajlovićkinu objavu na Instagramu uzvratio u svom maniru – uvredom.

„Čuvaj mi se sine, stara majka kuka, svaka bi fukara da ubije vuka“. Tako i ova fukara od ministarke dobro zna da su ova moja gostovanja bila pre nego što su gospoda počela da kriminalizuju porodicu Aleksandra Vučića i sve nas, a ona je odlučila njima da se „otvori“ posle toga”, napisao je Đukanović.

BONUS VIDEO Rat u SNS zbog Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare