Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, navodi za “Novu” da veruje da nova vlada mora da bude najjača vlada do sada i da ima još bolje ljude nego u prethodnoj. “Stalno me kritikuju zbog toga i govore kako ja ne govorim lepo o ministrima. Nije tačno. Ja samo želim da budemo jaki i snažni da prođemo kroz probleme koji nas čekaju”, kaže ona za naš list.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će nova vlada biti formirana do kraja jula. Očekujete li da ćete se naći u tom timu i šta očekujete od nove vlade?

Mislim da je sjajno što je predsednik to najavio. Mi smo očekivali da vlada bude formirana kasnije. Sjajno je što će ona biti formirana do kraja jula, jer je i sam predsednik, polažući zakletvu, pričao o vremenu u kojem živimo i o svemu onome što nas čeka u ovoj i narednoj godini. Teško je vreme za celu Evropu. Ne može da bude lako ni za Srbiju. Nova vlada ima zaista ozbiljne stvari da radi, od hrane do energenata. Mislim da smo toga svi svesni.

Što se tiče tima, mislim da će kad počnu razgovori doći vreme kad će se razgovarati sa ljudima koji su sada u Vladi i sa nekim novim ljudima. Stvarno verujem da ova vlada mora da bude najjača vlada do sada, jer ova vlada treba da prođe ovaj najteži period koji živimo u poslednjih nekoliko decenija.

Vi ste jedina koja je od 2012. konstantno u Vladi. Verujete li da ćete biti i u sledećoj?

O tome nekako ne razmišljam. Mislim da je mnogo važnije od toga da li ste u vladi i da li sam ja u vladi, je to da li ta vlada ima dovoljno snage i kapaciteta. Ja verujem da mora da bude jača nego ova, da imamo još bolje ljude nego u prethodnoj. Ja se za to zalažem i stalno pričam o tome i stalno me kritikuju zbog toga i govore kako ja ne govorim lepo o ministrima. Nije tačno. Ja samo želim da budemo jaki i snažni da prođemo kroz probleme koji nas čekaju.

Vi ste visoka funkcionerka Srpske napredne stranke i izvesno je da će SNS formirati vladu. Da li će u toj vladi biti mesta za SPS? Da li se vode takvi razgovori?

Razgovori još uvek u tom smislu nisu počeli. Ono što je moj stav, kao članice SNS, koji nije zvaničan stav SNS, jeste da svakako premijer mora i treba da bude iz Srpske napredne stranke. Sve drugo, kako će izgledati koalicija, da ostavimo vremenu ispred nas.

Predsednik je rekao da ćemo morati da razmišljamo o sankcijama Rusiji. Koje je vaš stav o tome?

Upravo onako kako je predsednik rekao. Puno je stvari ispred nas o kojima treba da razmišljamo. Današnji dan (dan polaganja zakletve Vučića) je i lep dana, ali i dan ozbiljne odgovornosti i za njega i za celu državu, za ljude koji vode ovu državu. Dajte da sačekamo trenutak kada ćemo o tome svi razgovrati.

Mislim da je jako važno da imamo zajednički konsenzus, bez obzira kojim političkim partijama pripadamo, da shvatimo šta je dobro i šta je budućnost za našu zemlju. Odluke koje sada donosimo su odluke za narednih 10, 20 godina.

BONUS VIDEO Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare