Foto:TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, a nakon sastanka Vučić je na društvenoj mreži Instagram objavio da mu je poglavar SPC poklonio kompot od kajsija.

“Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove svetosti”, napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, 09. septembra patrijarh Irinej se sastao i sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, a na sastanku se razgovaralo o nedavnom pregovorima Beograda i Prištine u Vašingtonu. Tom priliko, poglavar SPC je zamerio Amfilohiju zbog kritika koje iznosi na račun predsednika Vučića.

“Upitao ga je šta je to nosilac ordena Svetog Save potpisao u Beloj kući i da li je istina da je on izdao državne interese”, naveo je naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je rečeno našem portalu, patrijarh je nakon pitanja Amfilohija rekao kako veruje predsedniku Vučiću, uz opasku da mitropolit crnogorsko-primorski preteruje kad kritikuje predsednika Srbije i da bi bilo dobro da ublaži svoje javne nastupe. Izvori našeg portala navode da je Irinej zamerio Amfilohiju što Vučića naziva izdajnikom, te da je prethodno sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković vršio pritisak na patrijarha i molio ga da skrene pažnju Amfilohiju da ne kritikuje Vučića zbog sporazuma koji sklopio u Beloj kući.

“Tokom razgovora, patrijarh je rekao Amfilohiju kako je čuo da nije dobrodošao u Beograd, na šta mu je mitropolit odgovorio da verovatno nije poželjan gost vlastima u Srbiji”, neveo je izvor Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare