Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer danas je izjavio da je suštinska poruka njegove posete partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Kosova.

„Mislim da je suštinska poruka da se naglasi i podvuče snažna i trajna priroda partnerstva između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Kosovo. Podržavamo evropsku perspektivu Kosova. Želimo da vidimo da se Kosovo integriše u evropsku i evroatlantsku zajednicu. Podržavamo vladine ciljeve u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i promociji vladavine zakona. Želimo da budemo tamo kao jaki partneri“, rekao je Palmer u intervjuu za RTK.

Pročitajte još...

Dodao je da su on i Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan, želeli da naglase i podvuku značaj konstruktivnog angažovanja Kosova u procesu dijaloga, kao i da rade na punoj normalizaciji odnosa sa Srbijom da bi se otvorila vrata evropskoj budućnosti građanima Kosova.

Upitan o saradnji SAD i EU u procesu dijaloga Palmer je rekao da imaju isti cilj, a to je normalizacija odnosa i otvaranje evropske perspektive, prenosi Kosovo onlajn.

„Radimo u jakom partnerstvu. Ovaj proces dijaloga vode same strane Kosovo i Srbija uz pomoć EU i snažnu podršku Sjedinjenih Američkih Država. Mislim da je dobra poruka za Kosovo i Srbiju ako vide da ja i Lajčak rame uz rame podržavamo ovaj proces“, rekao je Palmer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar