Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije i osoba koja se nalazi pod istragom tužilaštva zbog sumnji u podveđenje maloletnica, predložio je danas putem stranačkog saopštenja da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije Zoran Zaev i Albanije Edi Rama, budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir zbog sporazuma "Otvoreni Balkan".

Kako se navodi u saopštenju Markovića, koji je javno optužen za podvođenje maloletnica u Jagodini, sporazum “Otvoreni Balkan” je najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina i to je sporazum koji obezbeđuje mir na Balkanu.

„Pre 70 godina je prekinuto vekovno neprijateljstvo između Francuske i Nemačke Šumanovom deklaracijom o zajedničkoj proizvodnji uglja i čelika i to je danas Evropska unija. Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum “Otvoreni Balkan” danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir i u taj sporazum treba da se uključe i Sarajevo i Priština. Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju“, piše Palma.

Kurti i Izetbegović, kako kaže, još žive u prošlim vekovima i to ih održava.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

„Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo. Vučić je taj ko vuče ceo region napred i Srbija drži mir i stabilnost na Balkanu”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink.

Sporazum “Otvoreni Balkan” smeta Kurtiju i Izetbegoviću, kao i Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, militantnim Bošnjacima, militantim Albancima i delu opozicije u Srbiji, kaže Palma, koji je pod istragom tužilaštva zbog optužbi za podvođenje maloletnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare