Foto: N1

Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PGS) i odbornik u Skupštini grada Beograda Vladimir Pajić rekao je gostujući na N1 da je skandalozno što se čeka odluka predsednika države da na nivou vladajuće stranke odluči ko će da bude gradonačelnik Beograda. "To je nepoštovanje Skupštine, građana, odabir gradonačelnika je prebačen na viši nivo, ali na to smo navikli poslednjih deset godina", kaže on. Predsednica stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski kazala je da je čitava ta neizvesnost veštački stvarana. "Šapić je u kampanji predstavljen građanima kao kandidat za gradonačelnika, držali su ga u političkom podrumu od 3. aprila", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona dodaje da se računalo da će Šapić doneti glasove, a ne samo da samo da nije sačuvao podršku, već je, kako je rekla, poljuljao čitavo biračko telo.

„To su njihove frakcije i podela, definitivno nisu zadovoljni rezultatima izbora, čitava sednica je protekla u tom tonu. Suočavaju se sa opozicijom koja je raznolika, nije kako su oni to naučili, prvi put imaju ozbiljnu kritiku koja je konstruktivna“, kaže sagovornica N1.

Pajić je rekao da eventualne nove izbore jedva čeka i da je ubeđen u pobedu.

„Srpska napredna stranka je na Voždovcu dobila 15.000 manje glasova, interno imaju problem, građani Beograda vide da on nije ono što bi trebalo da bude. Nije nas strah, to je period kada najviše razgovaramo sa građanima, preispitujemo politike. Jedva čekam, mislim da će situacija ovih godinu dana dosta da se promeni. Ne planiramo da budemo dekor u Skupštini, između poslaničkih grupa opozicije je odlična saradnja. Igra SNS koju pokušava da igra sa SPS, moramo zajedno da se borimo, to nam je ideja“, rekao je Pajić.

Opširnije šrpčitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Novi saziv, oročenog mandata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar