Foto: Nova.rs, Ataimages

U novoj Vladi Srbije neće biti mesta za dobro poznata lica koja su godinama bila deo različitih ministarstava. Aleksandar Vučić "precrtao" je sa spiska Nebojšu Stefanovića, Zoranu Mihajlović, Aleksandra Vulina, Branislava Nedimovića...

Vučić je nakon sednice SNS javnosti saopštio da je došlo do velikih kadrovskih promena u Vladi Srbije, te da u novoj Vladi neće biti nekih od ministara koji su godinama bili u vlasti.

„Svi ti ljudi, koji neće biti sada u Vladi, od Jadranke Joksimović do mnogih drugih, nastaviće da rade za našu stranku“, naveo je on.

Vučić je rekao da je mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić pročitala imena ministara u novoj Vladi, a on je potom pročitao spisak ministara.

Da li će bivši ministri nastaviti da rade za stranku ostaće pitanje koje će provejavati i u narednim nedeljama nakon „bure“ koju je podigao Vučić novim izborom ministara.

Svakako dva najveća iznenađenja predstavlja izostavljanje iz Vlade Zorane Mihajlović i Nebojše Stefanovića. Dosadašnju ministarku rudarstva i energetike zameniće Dubravka Negre, dok će Stefanovića na mestu ministra odbrane naslediti Miloš Vučević.

Nebojša Stefanović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vučić se zahvalio i Aleksandru Vulinu koji će preuzeti BIA, dok resor poljoprivrede napušta Branislav Nedimović.

Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Posle dugo godina svoje resore napuštaju Zlatibor Lončar, koji će mesto ministra zdravlja prepustiti Danici Grujičić, ali i Vanja Udovičić kog će zameniti Zoran Gajić.

Mesto u Vladi odbila je Jadranka Joksimović budući da nije zadovoljna resorom koji je ponuđen, a Vladu napuštaju i dosadašnja ministarka Anđelka Atanasković, Tatjana Matić, Marija Obradović, Ratko Dmitrović, Gordana Čomić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar