Foto: Nova.rs, Beta/Milan Obradović, Fonet/NADA

Republička izborna komisija proglasila je listu Koalicije za kraljevinu Srbije - DSS, a nosioci su Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović ispred Monarhista. Prvi na spisku 250 kandidata za poslanike je Božidar Delić, penzionisani general, a u prvih 20 je i Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik Kragujevca.

Delić je inače bivši član Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke, a pored njegovog imena u koloni „stranka“ piše BGS.

Pod rednim brojem dva je Vojislav Mihailović, predsednik POKS-a, koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije NADA, a na trećem mestu je Miloš Jovanović, lider DSS, koji je najavio i kandidaturu za predsednika Srbije.

Kao kandidatkinja DSS i četvrta na listi je Gorica Gajić, koja je bila poslanica u tri mandata, a zatim sledi master menadžerka Marija Vojinović, koju su predložili Monarhisti.

Na listi su i diplomirani pravnik Dejan Šulkić i nastavnik fiskulture Dušan Radosavljević, kao i komunikolog Smiljana Maksimović i finansijski tehničar Marija Radulović.

Pod rednim brojem 10 je inženjer poljoprivrede Zoran Sandić, a zatim slede magistar ekonomskih nauka Nenad Tomašević i  građevinski inženjer Predrag Marsenić.

Trinaesti na listi je Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik Kragujevca i lider Zajedno za Šumadiju, koga su predložili Monarhisti.

Kandidatkinja za poslanika je i Miloratka Bojković i strukovna ekonomistkinja Jelena Bodanović, a na listi je i pravnik Zoran Stojanović.

Na 17. mestu nalazi se penzionisani pukovnik Vojske Srbije Ljubinko Đurković, koji je bio komandant odbrane Košara 1999. godine, a potom slede Slađana Radisavljević i Sanja Vuković – Ivančević.

Pod rednim brojem 20 je Siniša Atlagić, profesor Fakulteta političkih nauka.

Republička izborna komisija je listu ove koalicije proglasila pre tri dana i ona će se naći pod rednim brojem 6.

BONUS VIDEO Zašto se pre svakih izbora priča o Borči 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar