Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Danica Grujičić, Stojan Radenović, Lazar Ristovski,
Foto: Filip Krainčanić, Dragan Mujan/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S/N1

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspustio je parlament i raspisao izbore za 03. april. Istovremeno, kako istraživanja pokazuju, dve najjače suprotstavljene strane sastavile su liste za parlamentarne izbore. Ovako izgleda 10 prvih na listi Ujedinjene Srbije nasuprot predvodnika Srpske napredne stranke.

Kako je Nova.rs već pisala, koalicija Ujedinjena Srbija okupljena oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke dogovorila je prvih deset imena na listi za parlamentarne izbore. Ova lista će nositi naziv Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije, a dogovoreno je i da se lista za glavni grad zove Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda.

Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ovo je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ovog dela opozicije, a raspored prvih 10 imena na listi za republičke izbore izleda ovako: potpredsednica SSP Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, potpredsednik NS Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović, zamenica predsednika DS Dragana Rakić, potpredsednik DS Siniša Kovačević, profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, zatim bivša ministarka Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković i profesor Vladeta Janković, dok će deseto mesto pripasti Pokretu slobodnih građana, ali još nije doneta odluka ko će to biti.

Danas će biti održan još jedan sastanak predstavnika ove koalicije na kojoj će biti utvrđena kompletna lista za parlamentarne izbore.

Prethodno je nakon sednica Predsedništva i Glavnog odbora i Srpsk anapredna stranka otkrila ko će predvoditi njihovu listu za Srbiju. Prva na listi SNS biće direktorka Institua za onkologiju, profesorka Danica Grujičić.

Danica Grujičić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Slede profesor Stojan Radenović, doktorka Jelena Begović, glumac Lazar Ristovski, istoričar i profesor Žika Bujuklić, stonoteniserka Borislava Perić Ranković, naučnik Dejan Ilić, violinista Jovan Kolundžija, glumac Lepomir Ivković, solistkinja Opere, Nataša Tasić Knežević, bivši košarkaš Marko Kešelj, kao i borac sa Košara Ivan Antić.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić rekla je da SNS podržava na ovim izborima zato što za 40 godina ne pamti period da se više ulagalo u zdravstvo.

„U poslednjih sedam godina razvoj državnog zdravstva ide krupnim koracima napred, i to pre svega zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i državi“, istakla je ona.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da se mešao samo u prvih 20 na listi ove stranke.

“Molio sam da to tako izgleda a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate da prihvatite, pa onda idu koalicioni partneri… To tako funkcioniše u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcioniše kod nas“, rekao je ovim povodom Vučić.

BONUS VIDEO: SNS lista Lekarski recept za uspeh

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare