Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S/FoNet/Milica Vučković/Aleksandar Barda/Zoran Mrdja

Nosilac liste za parlamentarne izbore koalicije “Moramo” je Nebojša Zelenović, dok je Aleksandar Jovanović Ćuta prvi na spisku 250 kandidata za poslanike tog saveza. Na listi su i četiri člana Skupštine slobodne Srbije, od toga dva među prvih 20.

Koalicija „Moramo“ predala je listu kandidata za poslanike, a Nova.rs vam predstavlja ko će sve ispred te koalicije učestvovati u izbornoj trci.

Nosilac liste za parlamentarne izbore je Nebojša Zelenović, predvodnik „Akcije“ i predsednik Zajedno za Srbiju, ali on neće biti i prvi na spisku kandidata za poslanika koalicije „Moramo“. Njegovo ime nalazi se pod rednim brojem tri.

Prvi na listi je Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od lidera Ekološkog ustanka, koji je po zanimanju producent.

Pod rednim brojem dva je Biljana Đorđević iz pokreta „Ne davimo Beograd“, politikološkinja i docentkinja na Fakultetu političkih nauka, a potom slede Danijela Nestorović, advokatica i članica Ekološkog ustanka, i Nikola Nešić iz Zelenovićeve platforme „Akcija“.

Radomir Lazović, jedan od lidera NDMBG je šesti na listi, dok je sedma univerzitetska profesorka Jelena Jerinić. U samom vrhu, pod rednim brojem osam je Đorđe Miketić, aktivista i član Ekološkog ustanka, a deveti kandidat za poslanika koalicije „Moramo“ je Đorđe Pavićević, koordinator Političkog saveta NDMBG i redovni profesor na Fakultetu političkih nauka.

Deseta na listi je Jelena Kalajdžić, master inženjer poljoprivrede iz „Akcije“, a potom slede penzionerka Milinka Nikolić i politikolog Robert Kozma iz NDMBG.

Na listi su i Dragan Jonić, književni i stručni prevodilac i Dušica Barović, građevinski inženjer, a pod rednim brojem 16 je Rade Panić, anesteziolog, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta i član Skupštine slobodne Srbije.

Kako saznaje “Nova”, SSS je dobila četiri mesta na listi koalicije “Moramo”, a Panić i profesorka Biološkog fakulteta Ljiljana Tomović, takođe iz Skupštine slobodne Srbije, su među prvih 20 kandidata za poslanike.

Na spisku kandidata za republički parlament je i advokat Nikola Maslać, kao i Desimir Stojanov, aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine, kao i diplomirani ekonomista Kristina Milošević.

BONUS VIDEO Milica Kralj: Naša situacija nije apolitična, moramo da izađemo na izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare