Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Gordana Matković, Borko Stefanović, Vladimir Obradović, Vladeta Janković, Dragana Rakić i Siniša Kovačević
Foto: Nova.rs/N1/Newsmax Adria/Ivan Dinić/Nova S

Koalicija Ujedinjena Srbija okupljena oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke dogovorila je prvih deset imena na listi za parlamentarne izbore, saznaje Nova.rs. Ova lista će nositi naziv Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije, dok će se lista za glavni grad zvati Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda. Ostatak liste biće preciziran do kraja dana.

Ovo je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ovog dela opozicije, a raspored prvih 10 imena na listi za republičke izbore izleda ovako: potpredsednica SSP Marinika Tepić, predsednik DS Zoran Lutovac, potpredsednik NS Miroslav Aleksić, potpredsednik SSP Borko Stefanović, zamenica predsednika DS Dragana Rakić, potpredsednik DS Siniša Kovačević, profesor Fakulteta organizacionih nauka Vladimir Obradović, zatim bivša ministarka Vlade Zorana Đinđića Gordana Matković i profesor Vladeta Janković, dok će deseto mesto pripasti Pokretu slobodnih građana, ali još nije doneta odluka ko će to biti.

Danas će biti održan još jedan sastanak predstavnika ove koalicije na kojoj će biti utvrđena kompletna lista za parlamentarne izbore.

Nova.rs juče je objavila i informaciju da je već formiran i tim kandidata za gradonačelnika Ujedinjene Srbije Vladete Jankovića.

U ovom timu se za sada nalazi oko 15 ljudi, ali će taj broj u narednom periodu verovatno biti redukovan. Sastavljen je od stručnjaka za sve oblasti bitne za funkcionisanje i unapređenje grada, a javnosti će ih ovaj deo opozicije na čelu sa Jankovićem najverovatnije predstaviti u četvrtak.

Kako je Nova.rs takođe pisala predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić potvrdio je za naš portal da će danas raspisati izbore.

Odluku o raspisivanju izbora Dačić će potpisati u centralnom holu Doma Narodne skupštine u 17 časova, a predsednik parlamenta je naknadno izjavio da će danas biti raspuštena i Narodna skupština Republike Srbije “radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora”.

BONUS VIDEO: Ujedinjena Srbija predstavila ključne kandidate za izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare