Kosovska policija saopštila je u nedelju popodne da su u policijskoj akciji u severnom delu Kosovske Mitrovice otkrivene tri laboratorije za narkotike, te da su uhapšene dve osobe. Ona je uhapšena dovela u vezu sa Miljanom Delevićem, koji je prošlog meseca imao obračun sa pripadnicima policije. Nakon toga, objavljen je i snimak laboratorije koja je nakon intervencije policije uništena.

Kako je objavila kosovska policija, suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat.

Kosovska policija je potom izvestila da su otkrivene i uništene tri laboratorije od kojih je u dve pronađeno oko 1.200 narkotičnih biljaka, a da u trećoj nije bilo biljaka već samo sofisticirane opreme za uzgajanje. Potvrdili su i da su uhapšene dve osobe srpske nacionalnosti, ali u prvi mah nije pominjano koji građani su u pitanju.

Pročitajte još...

Ubrzo nakon objavljivanja da je uspešno sprovedena policijska akcija, oglasio se i kosovski ministar policije Dželjaj Svećlja koji je nedvosmisleno izjavio da je suvlasnik laboratorije osoba koja je prošlog meseca uhapšena na Bistričkom mostu.

Podsećanja radi, Svećlja je mislio na Miljana Delevića koji je ranjen 23. januara u vatrenom obračunu sa pripadnicima poliicije na severu Kosova. Odmah po ranjavanju, Delević je otišao u centralnu Srbiju, gde je primljen na VMA.

Tu mu je ukazana lekarska pomoć, a u posetu su mu došli i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i ministarka zdravlja Danica Grujičić. Iz Prištine su saopštili da su policijski službenici bili „primorani da pucaju u pravcu vozila“, jer su se „osećali ugroženo“, zbog toga što je vozač navodno, udario u policijski auto i odbio da se zaustavi. Sa druge strane, Beograd je demantovao tvrdnje Prištine, iznoseći ujedno navode da su M. D i D. S. „bežali od metaka i nisu napadali nikog“.

Bonus video: Safeta Biševac: Kurtiju i Vučiću je najteže da plan za Kosovo prikažu kao svoju pobedu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar