Otvoren počasni konzulat Srbije u Alanji

Politika 17. jul. 202110:49
Podeli:
Foto: Shutterstock, Printscreen

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković otvorio je počasni konzulat Srbije u Alanji, ističući da Alanja predstavlja vrlo značajnu regiju Turske sa ogromnim potencijalom, koju svake godine posećuje sve više građana Srbije.

Pročitajte još:

Otvaranju Konzulata u petak uveče prisustvovali su upravnik okruga Alanje Fatih Urkmezer, gradonačelnik Adem Murat Judžel i počasni konzul Oktaj Karađa, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Ambasador Marković je rekao da čvrsto veruje da je Oktaj Karađa pravi izbor za počasnog konzula i da će s njim na čelu Konzulata odnosi dve prijateljske zemlje uznapredovati, ne samo u oblasti turizma, već i u svim granama privrede, gde Srbija i Turska imaju šta da ponude jedna drugoj.

Oktaj Karađa je istakao da mu je velika čast što je izabran za počasnog konzula Srbije u Alanji, dodajući da je funkcija koju će obavljati privilegija, ali i obaveza da pruži doprinos daljem produbljivanju odnosa Srbije i Turske, čemu su poseban pečat svojim ličnim odnosom dali predsednici Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Alanje Adem Murat Judžel istakao je značaj otvaranja počasnog konzulata, pre svega zbog saradnje u pogledu turizma, kao i privrednih odnosa, istakavši da je to 11. počasni konzulat koji je otvoren u Alanji.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su visoki zvaničnici iz Antalije i Alanje, počasni konzuli, kao i predstavnici turističkog i privrednog sektora.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar