Foto: Shutterstock, Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da i ove godine piše jednom od najpopularnijih ljudi u Srbiji - Deda Mrazu. Iako uveren da ga narod više voli od najčuvenijeg stanovnika Laponije, šef srpske države ipak je rešio da mu se obrati kako bi najavio nove investicije i ulaganja u povezivanje Srbije sa Severnim Polom.

U opšrinom pismu, u koje je “Nova” imala uvid, Vučić je informisao Deda Mraza o trenutnoj situaciji u zemlji, a ujedno mu je saopštio i svoju novogodišnju želju.

Pismo predsednika Srbije prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Mraze,

Siguran sam da znate ko sam ja i da sećate mog prethodnog pisma, koje je, aj da se ne lažemo, najbolje koje ste dobili u poslednjih trideset godina.

Kao što sam više puta naglasio, u mojim ranijim obraćanjima vama, ja nisam čovek koji traži nešto od drugih ljudi, izuzev marljivog i predanog rada, po čemu se i izdvajam od ostalih.

I dozvolite mi da budem ličan – iako na prvi pogled ne deluje tako, nas dvojica smo veoma slični. Dok vi darujete novogodišnje poklone, ja darujem puteve, trafostanice, kanalizaciju, kovid bolnice, fabrike, lekove, kolače… Povremeno volim da poklanjam i tuđi novac i da govorim kako je moj, a najviše od svega volim da narodu poklanjam svoje vreme i u tu svrhu ne biram ni mesto, ni televiziju.

Jedini uslov je da moj domaćin prihvati od mene na poklon papir sa pitanjima.

Zbog svega toga za mene kažu da iskačem ljudima iz frižidera, da sam dosadan, naporan, da nemam granice, ali mene to ne zanima. Pitao bih sve te pametnjakoviće šta bi inače bilo u tim frižiderima da u njima ne boravi taj čudak Vučić? Ja da vam kažem – bili bi prazni, kao što su bili u njihovo vreme. Sad barem imaju mene, je l’ to malo?

I dok se oni bave glupostima, ja se bavim našom zemljom. Mene zanima samo Srbija i to ona koja će biti omiljena destinacija Deda Mraza.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I zbog toga mogu da vas obavestim da smo, mada to još moram da vidim sa Sinišom, izdvojili 619 miliona evra koje ćemo uložiti u povezivanje Srbije sa Drobakom, Velikim Ustjigom, Rovaniemijem u Laponiji i svim drugim mestima odakle dolazite. Plan nam je da od 2025. godine vaš put iz Laponije do Rudne Glave traje svega tri sata. To možda sad deluje kao san, ali ja sam uveren da ćemo mi to ostvariti.

Pročitajte još...

Kao što vidite, vrlo dobro znam sve toponime za koje se govori da su vaša rodna mesta, a isto tako znam da vam se naši politički protivnici nikada nisu obraćali na ovaj način i da su vam se javljali samo kad bi im ponestajalo paketića koja su otimali građanima za vreme novogodišnjih praznika.

Podsetiću vas da smo zbog njih morali da podižemo nove fabrike paketića, poput one u Jovanjici, koju je izgradio pobožni nemački investitor. Vodili smo se idejom da će više paketa na ulicama opustiti omladinu i da ona neće imati razlog da krene u proteste i da traži promene zbog životne sredine. Zamislite to licemerje, smeta im zagađen vazduh, a hoće Deda Mraza? A kad im kažete da nema problema, ali da nam odgovore treba li zbog čistog vazduha da uništimo sve odžake i da Deda Mraz nema gde da se spusti, onda ćute.

Toliko o njima i njihovoj ozbiljnosti.

Za razliku od njih, gospodine Mraze, ja sam ove godine bio mnogo dobar.

To vidite i po najnovijim istraživanjima, koja pokazuju da ste upravo vi imali najviše pojavljivanja na televizijima sa nacionalnom frekvencijama tokom decembra meseca. Skoro pet puta više od mene i kompletne Vlade Srbije.

Foto: Shutterstock, Vesna Lalić/Nova.rs

Je l’ to ta Srbija u kojoj je Vučić diktator ne dozvoljava drugima da se negde pojave i kažu nešto?

Dozvolite mi da objasnim, kako bi narod razumeo i kako bi mu bilo jasno – nijednom, slovima nijednom, nisam vas pozvao i rekao da ne može ona reklama za kafu.

Recite pošteno, jesam li se ljutio zbog onog spota za Koka Kolu ili zbog toga što moja gostovanja prekidaju sa reklamama na kojima vi podmićujete decu sa igračkama?

Odgovoriću ja, da vama ne bi bilo neprijatno – naravno da nisam.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Štaviše, podržavao sam da se što više pojavljujete, jer je to dobro za demokratiju u Srbiji i za imdž naše zemlje u svetu. Da ne pričam o tome koliko volim likove iz bajki i da neretko praktikujem da ih pričam narodu.

I baš me briga što će me zbog toga moji politički protivnici nazivati „Vučiću Laponče“, “Vučiću sobu”, “Aleksandre Vilenjače” ili “Aco Rudolfe“.

Sve sam to ja i nemam problem da mi to govore.

Što se tiče moje novogodišnje želje, reći ću vam otvoreno i bez uvijanja… Uskoro će izbori i ja bih najviše voleo da mi se omogući da stabilizujem situaciju do 3. aprila, a da onda radim nešto drugo, nešto što ja najbolje znam – da je destabilizujem.

Ako me pitate kako ću to uraditi, bez brige, ja sam vam kao bršljan – čim nađem dovoljno oronulu i zapuštenu državu, brzo se popnem uz nju i pridavim je.

Živela Srbija!

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

P.S.
Vama lično, gospodine Mraze, još jednom se izvinjavam zbog toga što sam vas, jedno petnaestak godina, poistovećivao sa Šešeljem. Voja mi je svojevremeno darovao stan, a tu ste negde i po gabaritu, pa sam zbog toga verovao da Deda Mraz dolazi iz Batajnice, a ne iz Laponije. Ruku na srce, nikada nisam video Voju da je pustio bradu, iako govori za sebe da je četnički vojvoda.

BONUS VIDEO: Ko bolje ispunjava želje, Deda Mraz ili Vučić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare