Foto:Nova.rs

Svog vlasnika će možda koštati - robije

Zgrada zbog koje je policajac Goran Stamenković priznao krivicu za nelegalno rušenje obejakata u Savamali, danas je legalizovana i delimično useljena. Kako se može videti u katastru, u četvorospratnici je namanje četiri stana prodato. On je kako je ekskluznivno objavila Nova.rs Tužilaštvu rekao da mu je obećana legalizacija ako prizna krivicu u slučaju “Savamala”. Među imenima za koje je rekao da su mu dali obećanje, naveo je ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića.

Bespravni objekat na Zvezdari, Goran Stamenković sa svojom suprugom počeo je da gradi pre nelegalnog rušenja u Savamali 2016. godine.

Naime, kako se može videti na slici, 2014. godine taj objekat od četiri sprata bio je u takozvanoj sivoj fazi. Završeni su bili grubi radovi i to je bilo to.

Foto:googlemaps

Prema informacijama Nova.rs, Stamenkoviću je inspekcija izdala rešenje o obustavi gradnje jer nije imao dozvolu, ali je on nastavio da gradi. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog čega ga je Tužilaštvo i pozvalo da da iskaz i odgovori zašto je nastavio gradnju „zapečaćenog“ objekta.

Saslušan je prošle godine. Tada je, kako je otkrila Nova.rs, rekao da mu je obećana legalizacija ako prizna krivicu u slučaju “Savamala” i naveo imena ljudi od kojih je dobio obećanja, između ostalog ministra Nikole Selakovića.

U zgradi najmanje četiri stana prodata

Izvor Nova.rs navodi da je taj iskaz Stamenkovića prosleđen Odeljenju za korupciju pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Činjenica da je danas taj objekat legalizovan ukazuje na to da je dil postignut, i da je obećanje ispunjeno.  Kako se Nova.rs mogla uveriti na licu mesta, četvorospratnica je završena, a pojedini stanovi i useljeni.

Foto:Nova.rs

U zvaničnim podacima katastra, navodi se da zgrada ima 11 stanova, od kojih su najmanje četiri prodata. Ono što je ostala nepoznanica do danas je kada je objekat legalizovan.

Naime, kako je objavio Birn, već više od dve godine nadležni odbijaju da im dostave rešenje o ozakonjenju poslovno-stambenog objekta u vlasništvu Gorana Stamenkovića, koji je jedini krivično odgovarao zbog rušenja u Savamali.

Prema informacijama do kojih je BIRN došao, objekat u Mirijevu je 2019. već bio ozakonjen, a u katastar je upisan kao poslovno-stambeni objekat u vlasništvu Gorana Stamenkovića.

Podsetimo, do rušenja u Savamali došlo je u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine.

Godinu dana kasnije otvoren je predmet Savamala, a već 2018. godine Goran Stamenković priznaje krivicu.

Prema pisanju Birna već 2019. zgrada na Zvezdari je bila legalozovana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar