Foto:N1

Policajac Goran Stamenković, jedini osuđeni u slučaju nelegalnog rušenja objekata u Savamali, nakon pisanja našeg portala o tome da mu je nuđena legalizacija nekretnine u zamenu da prizna krivicu, kaže za Nova.rs da je spreman da ide na poligraf o svemu što se tiče afere u Hercegovačkoj ulici. On dodaje da detaljnije o slučaju Savamala ne može da govori bez dozvole MUP.

Kako je naš portal nedavno pisao, Stamenković je prošle godine saslušan zbog gradnje nelegalnоg objekta na Zvezdari, a on je tada u tužilaštvu rekao da mu je obećana legalizacija ako prizna krivicu u slučaju “Savamala” i naveo imena ljudi od kojih je dobio obećanja.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs pozvao je danas Stamenkovića kako bismo proverili da li je tačno da je ovo izjavio pred tužilaštvom, na šta nam je odgovorio da ne može da priča bez dozvole MUP, ali da je spreman da ide na poligraf povodom svega što se tiče slučaja Savamala.

„Za službeni i zvanični razgovor samnom, morate se obratiti MUP. Nemam odobrenje pretpostavljenih. Ja sam od bivšeg ministra policije zahtevao prošle godine da se obratim medijima, nije mi data dozvola. Krajem ove godine idem u penziju, ako MUP ne izađe da pojasni ovaj slučaj, biću slobodan da odgovoram na sva pitanja nakon penzionisanja. Sada su aktuelni poligrafi, i ja – Goran Stamenković, tvrdim da ću, po pitanju Savamale, svaki poligraf da prođem“, rekao je Stamenković za naš portal.

On je dodao da za sve informacije kontatiramo MUP.

„Kontaktirajte MUP, ja imam svu dokumentaciju. Ja sam dugi niz godina u policiji, radim besprekorno i poštujum sve procedure. Ne mogu da kršim proceduru, tako da kontaktirajte MUP“, rekao je Stamenković.

Inače, kako je naš portal nedavno pisao, ime policajca koji je jedini osuđen u slučaju rušenja u Savamali, jer nije reagovao na prijave građana, aktuelizovala je potpredsednica SSP Marinika Tepić, koja je u emisiji “Utisak nedelje” rekla da ga je Nikola Selaković, sadašnji ministar spoljnih poslova, a tada ministar pravde, terao da prizna krivicu, a da će mu on zauzvrat pomoći da legalizuje svoju nelegalno sagrađeni objekat. Ove navode Selaković je demantovao.

Nikola Selaković Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Podsetimo, slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle punih pet godina nije zvanično rasvetljen, a više osoba, koje su u noći između 24. i 25. aprila 2016., maskirane fantomaka, bagerima sravnile sa zemljom sve što se nalazilo na putu izgradnje megalomanskog projekta „Beograd na vodi „, do danas nisu identifikovane, a kamoli privedene pravdi.

Pročitajte još:

Ni dan danas se ne zna ko su bili misteriozni fantomi na bagerima, ili „kompletni idioti“, kako ih je tada nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je zgroženoj i uznemiranoj javnosti obećavao da će u potpunisti rasvetliti ovaj slučaj. Da je iza svega stajao državni vrh, svima je odmah bilo jasno, posebno što su objekti srušeni jer su ometali izgradnju građevinskog projekta „Beograd na vodi“, koji je te godine bio glavni adut političkog marketinga vladajuće stranke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare