Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Šesti po redu protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, s početkom u 18 sati, saznaje Nova.rs. Nakon okupljanja ispred Skupštine, planirano je da se građani upute ka Vladi Srbije.

Iako su se u javnosti pojavile informacije da će protest biti održan u subotu, na poslednjem sastanku opozicije odlučeno je da to, ipak, bude petak.

Kako saznajemo, plan je da nakon okupljanja ispred zgrade Narodne Skupštine u 18 časova bude održano nekoliko govora. Među govornicima će biti javne ličnosti, profesori i žrtve nasilja režima. Nakon toga, planirano je da se građani upute ka zgradi Vlade Srbije, aproći će se i pored Ministarstva prosvete.

U intervjuu za Novu kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je rekao da je tema ovog protesta obrazovanje i njegov značaj za izlazak iz situacije u kojoj se kao društvo nalazimo.

Foto:Zoran Mrđa/FoNet

„Naše kolege su predložile da tema bude obrazovanje i ono što je Dragan Bjelogrlić lepo naglasio, a to su mladost, novi ljudi i novi energija. Siguran sam da će i na samom protestu i na bini biti nove energije, mladih ljudi, učenika, profesora koji će govoriti o tome koliko je obrazovanje značajno u ovako teškom trenutku za državu“, rekao je Zelenović u intervjuu za novine „Nova“.

Pročitajte još...

Istakao je i da nema govora o pauziranju protesta do septembra.

„Ma kakvi, nema govora o tome, ova stvar raste iz nedelje u nedelju i tako će i biti sve dok ne budemo zajedno s građanima ušli u uverenje da je došao dan kad sve treba da se razreši. Ja verujem da se taj dan bliži“, rekao je Zelenović.

BONUS VIDEO: Ovo su zahtevi protesta „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare