Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ; Dragan Mujan/Nova.rs; Google Maps; Filip Krajinčanić/Nova.rs

Protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u petak, građani će se okupiti ispred Skupštine Srbije u 18 sati, a zatim će krenuti šetnja do zgrade Vlade oko koje će biti napravljen prsten. Donosimo rutu šetnje...

Nakon nekoliko govora javnih ličnosti i žrtava režima koji će biti održani ispred Skupštine, kako saznaje Nova.rs, šetnja bi trebalo da ide od zgrade parlamenta, preko Bulevara kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta. Odatle se skreće u Beogradsku ulicu ka Slaviji, a kolona će potom nastaviti Nemanjinom do Balkanske ulice. Građani će zatim ulicom Admirala Geprata doći do Kneza Miloša, gde će skrenuti desno ka Vladi Srbije i tako napraviti prsten oko ove zgrade. U šetnji će se kratko zadržati i ispred Ministarstva prosvete.

U intervjuu za Novu kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović juče je rekao da je tema ovog protesta obrazovanje i njegov značaj za izlazak iz situacije u kojoj se kao društvo nalazimo.

„Naše kolege su predložile da tema bude obrazovanje i ono što je Dragan Bjelogrlić lepo naglasio, a to su mladost, novi ljudi i novi energija. Siguran sam da će i na samom protestu i na bini biti nove energije, mladih ljudi, učenika, profesora koji će govoriti o tome koliko je obrazovanje značajno u ovako teškom trenutku za državu“, rekao je Zelenović u intervjuu za novine „Nova“.

Istakao je i da nema govora o pauziranju protesta do septembra.

„Ma kakvi, nema govora o tome, ova stvar raste iz nedelje u nedelju i tako će i biti sve dok ne budemo zajedno s građanima ušli u uverenje da je došao dan kad sve treba da se razreši. Ja verujem da se taj dan bliži“, rekao je Zelenović.

BONUS VIDEO: Danica Popović – Protest nije trka već maraton – borba i protiv Vučića i protiv Zapada