Vučić, Vesić kombo
Foto: Arhiva

Među kandidatima za odbornička mesta u Beogradu neće biti aktuelnog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Odluka lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da prvi na listi za prestoničke izbore bude Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista i potpredsednik SNS, automatski je označila kraj Vesićevog angažmana u prestonici.

Budući da je Šapić u više navrata istakao da ne vidi Vesića u svom timu, ukoliko bude gradonačelnik Beograda, predsednik SNS Aleksandar Vučić je morao da bira između dugogodišnjeg gradskog funkcionera, koji, istine radi, nema podršku većine Beograđana i aktuelnog predsednika opštine Novi Beograd, podsećaju izvori našeg dnevnog lista iz SNS i dodaju da je to bio razlog zbog čega je Vučić održao poseban sastanak sa Vesićem.

Na pomenutom sastanku, kako saznajemo, lider naprednjaka je ponudio nekoliko opcija svom saradniku, umesto pozicije u glavnom gradu, ali ih je on, makar za sad, sve odbio, uz napomenu da ga isključivo zanima mesto prvog čoveka u Beogradu.

Sagovornici “Nove” navode da je Vesić naglasio da je spreman, u slučaju da ne bude u timu SNS za Beograd, da napusti stranačke funkcije, uz napomenu da to ne znači da neće ostati uz Aleksandra Vučića.

“Vesić je poručio lideru stranke da će mu pomoći u kampanji za predsedničke izbore, ukoliko se on kandiduje, pozivajući ga da to i učini”, navodi naš izvor.

Iako se Vučić opredelio za Šapića, to ne znači da se u potpunosti odrekao Vesića, kom će, kako se navodi, u krajnjem slučaju ponuditi mesto na listi za parlamentarne izbore.

Šapićev ultimatum naljutio Vesića – odmah uzvratio na televiziji

Među ključnim promenama jeste i to što, prema saznanjima našeg dnevnog lista, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić neće biti u Šapićevom timu, što je i sam potpredsednik SNS nagovestio nakon učlanjenja u tu partiju.

“Ukoliko na sledećim izborima budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića”, rekao je Šapić gostujući na televiziji Nova S, na šta mu je Vesić odgovorio da mora da se „nauči lepom ponašanju“.

„Očekujem da se Šapić pre ulaska u SNS nauči lepom ponašanju. Očekujem da nauči da je SNS jedna velika porodica i da u SNS-u postoji samo jedan tim, a to je tim Aleksandra Vučića. U toj timu svi članovi i svi funkcioneri blisko sarađuju i sprovode politiku Aleksandra Vučića“, apostrofirao je u svom odgovoru Vesić.

Na kraju, jedan od uslova Aleksandra Šapića da bude kandidat SNS za Beograd bio je da na istoj listi sa njim ne bude Goran Vesić. Izvori “Nove” navode da je Vesić to okarakterisao kao pokušaj da ga potisne iz stranke.

“Odmah sutradan Vesić je gostovao na jednoj televiziji gde je istakao da ne može da veruje da su neki potpredsenici SNS i članovi Predsedništva ćutali na pretnje atentatom Vučiću. Iako nije neveo imenom na koga misli, svi u stranci su znali o kome govori”, navodi naš sagovornik.

Iako je rukovodstvo stranke odlučilo da Vesić ne bude na listi naprednjaka za Beograd, to, prema rečima našeg sagovornika, ne znači da drugi čovek prestonice neće biti na listi kandidata za poslanike na parlamentarnim izborima.

BONUS VIDEO: Vesić o Tiktoku 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare