Aleksandar Šapić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić potvrdio je pisanje “Nove” da će biti prvi na listi vladajuće stranke na beogradskim izborima.

“Da tačno je. Glavni odbor bi trebao da se održi 11. februara, kad bi trebalo da potvrdimo obe liste, republičku i gradsku. Očekujemo da u roku jednog dana predamo te obe liste”, rekao je on, gostujući na televiziji Pink.

On je dodao da se “Beogradom bavi duže od decenije”.

Pročitajte još...

“Naravno da je to čast, ali i obaveza. Ja sam čovek sa dve noge ne zemlji. Ispred nas je jedan veoma važan period u kom bi trebalo da objasnimo Beograđanima koji su naši planovi”, rekao je on.

Šapić je potvrdio i informacije našeg dnevnog lista da će parlamentarna i gradska lista SNS na predstojećim izborima u svom nazivu nositi ime lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

Podsetimo, dnevni list „Nova“ objavio je danas da je rukovodstvo Srpske napredne stranke na sednici Predsedništva donelo odluku da prvi na listi za beogradske izbore te partije bude potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić.

Šapić, koji je u više navrata isticao svoju ambiciju da bude gradonačelnik Beograda, na sednici Glavnog odbora SNS u maju je zvanično postao deo te stranke, nakon što je u nju “utopio” svoju političku organizaciju Srpski patriotski savez (SPAS) u stranku Aleksandra Vučića.

Odluka da Šapić bude prvi na listi za beogradske izbore nije iznenađujuća, smatra izvor Nove, uz napomenu da će tim za Beograd vladajuće partije izgledati značajno drugačije nego što je to sada bio slučaj.

Među ključnim promenama jeste i to što, prema saznanjima našeg dnevnog lista, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić neće biti u Šapićevom timu, što je i sam potpredsednik SNS nagovestio nakon učlanjenja u tu partiju.

BONUS VIDEO: Drug Aleksandar Šapić govorio o Kini, Đinpingu i Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare