Vladimir Orlić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da kosovski premijer Aljbin Kurti i Priština pokušavaju da svaki dijalog potpuno unište i da je njihov jedini cilj da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba, pa šalju jedinice sa dugim cevima i prstom na obaraču pred vrtiće i bolnice, upadaju u kuće, maltretiraju decu i ljude u kolicima.

On je na sastanku sa ambasadorom Jermenije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Pragu Ašotom Hovakimijanom razgovarao o situcaiji na KiM i zahvalio Jermeniji na principijelnoj podršci i nepriznavanju Kosova, koje trenutno ne priznaje više od 100 članica UN, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Tokom boravka na Generalnoj skupštini UN, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena je još jedna nota o povlačenju priznanja. Većina država sveta je na strani Srbije“, poručio je Orlić.

Prema njegovim rečima, narod na KiM se zastrašuje, teroriše, ljudi se prebijaju i zatvaraju samo zato što su Srbi, pa im je dogorelo.

Kako je naglasio, oni su postavili barikade zato što traže da se sačuva mir, da se prekine teror i da se poštuju sporazumi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar