Orlić: Državni organi da daju odgovor o vezi SNS i mafije

Politika 03. mar. 202110:24 > 11:11
Podeli:
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Na sumnje da su pojedini članovi SNS-a, funkcioneri, pa i ministri sarađivali sa mafijaškim grupa, odgovor moraju da daju državni organi, rekao je danas potpredsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Vladimir Orlić.

„Na to odgovor mora da da država. Kroz istragu i dokaze. I da se pokažu lica svih tih koji sarađuju sa mafijom, a iz SNS-a su“, rekao je Orlić za TV Pink.

Funkcioner SNS je naglasio da mnogima i spolja i ovde ne odgovara jaka Srbija, ističući da je Srbiju snažnom napravio upravo predsednik Aleksandar Vučić i da je onda jasno da im on smeta.

Orlić je kazao da je predsednik Vučić lično objavio rat mafiji u Srbiji, odnosno ljudima koji ne prezaju da ga uklone na svaki način.

Dodao je da dileme za članove SNS nema koga podržavaju, jer su svi plebiscitarno za predsednika te stranke i države.

Orlić je istakao da ne razume da neko odbije poligrafsko ispitivanje, posebno jer je pitanje da li ima saznanja o pripremama atentata na Vučića.

Kao skandalozno ocenio je saopštenje kojim je zloupotrebljen Viši sud, jer tu instituciju niko nije spomenuo prilikom davanja iskaza u policiji nego njenog predsednika.

On je istakao da na ovom slučaju Srbija pokazuje da ima državu i da je, za razliku od vremena kada je u Srbiji žario i palio ko je kako hteo, danas sve po zakonu i svako pred državom treba da pokaže šta ima.

„Srbija danas, i Srbija iz vremena Ðilasa i Jeremića, je neuporediva. Ni država ni stranka ne liče na njihovo vreme žutog preduzeća“, rekao je funkcioner SNS.

Orlić je kazao da je mafija dobila odgovor koji je sigurno razumela i ocenio da bivši režima pokušava da relativizuje tu priču, i da napadne predsednika Vučića.

Istakao je da ima i stranog uticaja na događaje u Srbiji i da im nije milo kad znaju da ne mogu da utiču.

„Aleksandar Vučić omogućio je da je država u stanju da se bori za svoje interese, a to njima ne odgovora“, rekao je on.

Orlić je zaključio da je najvažnije da sve bude raspetljano do kraja, i strani faktor i bivši režim i politika i sud i novinari i estrada, jer se tako pokazuje odnos prema svojoj zemlji, svom narodu i našoj deci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar