„Opozicioni političari koriste Oliverovo ubistvo“

Politika 13. okt. 202014:08
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nevenčana supruga ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (SDP) Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je danas da pojedini opozicioni političari koriste ubistvo njenog nevenčanog supruga za prikupljanje političkih poena.

Popović, koja je i poslanik Skupštine Srbije, je za televiziju Pink, povodom toga što su srpske opozicione stranke juče organizovale komemorativno okupljanje „1.000 dana nerešenog ubistva Olivera Ivanovića“, rekla da je „sramno“ da se Oliverovo ubistvo „koristi za bilo kakvo poentiranje“.

Ona je o sudskom postupku koji se za ubistvo Ivanovića vodi pred kosovskim pravosuđem, kazala da se taj postupak odugovlači.

„Neko ne želi da mi dođemo do istine, kao da je cilj da se prolongira i da očigledno imaju nameru da zataškaju istinu“, ocenila je Popović i dodala da će ona „svaki dan postavljati pitanja“ ali da nema nameru da na takav način „sakuplja političke poene“.

Povodom 1.000 dana od nerešenog ubistva Udružena opozicija Srbije organizovala je juče u crkvi Svetog Marka u Beogradu paljenje „1.000 sveća“ sa zahtevom da se nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića pronađu i kazne.

Paljenju sveća Popović, koja se u februaru ove godine učlanila u Srpsku naprednu stranku, nije učestvovala.

Pavosudni organi u Prištini i u Beogradu pokrenuli su povodom rešavanja ubistva Ivanovića, koje se dogodilo u januaru 2018. u severnom delu Kosovske Mitrovice, odvojene istrage, ali do danas za to ubistvo niko nije kažnjen.

Komentari

Vaš komentar