Foto:Promo

Omladina Pokreta slobodnih građana saopštila je danas da je zatražila od organizacionog odbora i svih nadležnih organa da 5. Evropske univerzitetske igre, čije održavanje je bilo predviđeno za jul ove godine u Beogradu, budu odložene za sledeću godinu zbog pandemije koronavirusa, navodi se u saopštenju PSG-a.

„Sva veća sportska takmičenja su već otkazana, a UEFA je donela odluku da se Evropsko prvenstvo u fudbalu odloži za 2021. godinu. Ne postoji nijedan razlog zbog kog bismo ugrožavali živote studenata, volontera, sportista ali i svih drugih građana Srbije“, navodi se u saopštenju.

Omladina PSG ističe da ne postoje racionalni razlozi zbog kojih se ne bi odložila Univerzijada u trenutku kad  je proglašeno vanredno stanje i kad je ceo svet u borbi protiv epidemije.

„Zbog Univerzijade bilo je predviđeno iseljavanje svih studenata iz Studentskih domova, a Omladina PSG moli da se struka izjasni da li je ova mera primerena dok traje pandemija virusa. Da li je neophodno da studenti napuštaju domove i time potencijalno povećaju broj zaraženih“, pitaju iz ovog pokreta.

Podsetimo, u Srbiji je trenutno zabeležno 83 slučajeva zaraženih koronavirusom. Zbog širenja epidemije, država je već donela odluku da se obustavi nastava u školama i fakultetima da daljeg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram