Foto: Medija centar Beograd

Nekadašnja funkcionerka Dosta je bilo i članica udruženja „Mame su zakon“ Tatjana Macura na listi je vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim izborima. Kako je objasnila na svom nalogu na Fejsbuku, odluka da sa SNS nastupi na izborima kao, kako kaže, nestranačka ličnost, usledila je jer "bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu".

„Ne sumnjam da je mnoge moja odluka da se nađem kao nezavisna kandidatkinja na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ iznenadila, posebno jer već nekoliko godina nisam formalno politički aktivna. Sa druge strane, one koji znaju za moj stav (a bome i iskustvo) da bivša vlast sabotira sve nove ljude i nema kapacitet da okupi oko sebe dovoljno veliku podršku da bi izazvala političku promenu koju neki očekuju, moja odluka da ne gubim vreme i energiju sigurno neće iznenaditi. Elem, odluku nisam donela preko noći i nije bila jednostavna“, napisala je Macura na Fejsbuku.

U globalnim previranjima kojima svedočimo i napetoj unutrašnjoj atmosferi, kako kaže, za nju je „važno da Srbija čini sve što je u njenoj moći da ostane mirna i stabilna, ali i odlučna u tome da nastavi zvaničan put ka Evropskoj uniji, jer to jeste najbolji put koji doprinosi razvoju naše države“.

„Razgovori koji su prethodili mojoj odluci uverili su me u to da će Srbija nastaviti zacrtan put, a da će se pitanja koja su po mom mišljenju važna postaviti visoko na agendi buduće skupštinske većine i Vlade Republike Srbije, a ja sam ih, nadam se racionalno, podelila u tri kategorije. Ne znam koliko je važno, ali neka ostane trag – pitanje ulaska u bilo koju stranku nije bila tema i jedino o čemu smo u tih nekoliko fokusiranih susreta razgovarali jesu neke nove ideje i rešenja sa kojima mislim da Srbija može da se dodatno razvija i napreduje (naravno, u odnosu na teme kojima se inače bavim)“, navela je ona u objavi na Fejsbuku, na kojoj je zabranila komentarisanje, odnosno odredila koje osobe mogu da ostave komentar.

Pročitajte još

Macura ističe da Srbija zaslužuje da se politička kultura promeni, navodeći da negovanje kulture dijaloga sa neistomišljenicima jeste dvosmerna ulica.

„Osećam obavezu da učinim sve što je u mojoj moći da se politička kultura menja. Takođe, osećam obavezu da, kada već imam priliku, iskoristim ženski glas u borbi za veću ravnopravnost i bolju klimu za generacije žena koje će nas naslediti. Ukoliko u tome uspem, a verujem da ću uspeti – odlično. Ukoliko ne – neću biti srećna, ali se neću ni kajati što nisam pokušala“, dodaje ona.

BONUS VIDEO Kostić o saradnji SNS i SRS: Maske su pale, saradnja sa Šešeljom iz straha od poraza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare