Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ; Tanjug/jadranka ilić; Goran srdanov/Nova.rs

Nekadašnja poslanica Dosta je bilo i članica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, kao i bivši funkcioner Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena biće na listi Srpske napredne stranke na predstojećim parlamentarinim izborima.

Tatjana Macura nalazi na 22. mesta, Radoslav Milojičić Kena nalazi se na 46. mestu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Macura je bila članica Glavnog odbora pokreta Dosta je bilo i, kako ističe, suonivač pokreta.

PROČITAJTE JOŠ...

Na izborima 2016. izabrana je za narodnu poslanicu, podseća Istinomer. U aprilu 2018, iako je objavila da će se kandidovati za predsednicu pokreta, napustila je Dosta je bilo. Nakon odlaska iz DJB sa grupom poslanika osniva Stranku moderne Srbije u kojoj je kopredsednica od decembra 2018. godine. Iste godine pokrenula je Inicijativu #MameSuZakon.

S druge strane, Radoslav Milojičić Kena bio je dugogodišnji funkcioner (predsednik Izvršnog odbora) i poslanik Demokratske stranke, koju je napustio nakon smene rukovodstva te partije 2020. godine. Tokom perioda u DS-a predstavljao se kao žestoki protivnik vlasti Srpske napredne stranke, a neretko je druge opozicionare optuživao da „šuruju sa Vučićem. Po izlasku iz DS osnovao je stranku Srpska levica koju je preuzeo od unuka Josipa Broza Tita – Joške Broza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare