Stranke desnice izaći će na naredne izbore u dve kolone. To je epilog jučerašnjeg sastanka na koji je inicirao Novi DSS, a koji je trebalo da rezultira zajedničkih nastupom na izborima. Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, kaže za Novu da između ovih stranaka postoji neupitna načelna saglasnost oko principa koji se tiču odbrane države, odbacivanja francusko-nemačkog plana i neophodnosti promene politike i vlasti u Srbiji, ali da će ipak nastupiti u dve kolone.

Posle pregovara koji su trajali nekoliko sati nije postignut nikakav dogovor između stranaka desnice. U javnosti je „procureo“ papir sa ovog sastanka, koji je sačinio Novi DSS, gde su predstavljene osnove delovanja ove opozicije nakon izbora. Iako su pregovori u jednom momentu išli u dobrom pravcu, dogovor je stopiran, kako navode naši izvori u poslednjem trenutku i to od strane Zavetnika.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema rečima Milice Đurđević Stamenkovski, predsednice ove stranke, zaključak je ipak bolje nastupiti u dve kolone.

„Razmenili smo i mišljenja o izbornim strategijama, i zaključak je da naše dve koalicije mogu postići potrebnu motivaciju birača izlaskom u dve kolone. U pitanju su stranke koje su kao državotvorne i patriotske ušle u parlament prošle godine, i koje kao takve izlaze na predstojeće izbore. To potvrđuje našu doslednost, principijelnost i posvećenost srpskim nacionalnim interesima. Obe koalicije imaju svoje komunikacione strategije, a razlike koje u pristupima postoje, omogućiće nam takozvani veći domet i prostor u izbornoj kampanji. Razlike se ne tiču osnovnih principa, već su strateške prirode i iskoristićemo ih za podizanje čitavog patriotskog biračkog tela na viši nivo“, ističe Stamenkovski i dodaje:

„Poređenja sa prozapadnom opozicijom i njihovim izbornim formatom nisu potrebna. To što na patriotskom polu opozicije nema samo jedne kolone, ne znači da nema i jedinstva i da ga među patriotama neće biti. Mi predstavljamo nove snage i sabranost u jednu kolonu nije neophodna, štaviše, imamo procene i razloge koje favorizuju dve velike liste nacionalne opozicije“, zaključuje naša sagovornica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare